Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες θέλουν να κλωνοποιήσουν λιοντάρι 50.000 ετών! (εικόνες, βίντεο)

Αποφασισμένοι να επαναφέρουν στη ζωή ένα είδος ζώου που έχει εξαφανιστεί εδώ και 50.000 χρόνια είναι Ρώσοι επιστήμονες.


Ο λόγος για ένα είδος λιονταριού από την την Εποχή των Παγετώνων που βρέθηκε τέλεια «διατηρημένο» με τη γούνα του στον ποταμό Tirekhtykh της Σιβηρίας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το λιονταράκι ήταν οχτώ εβδομάδων όταν έχασε τη ζωή του, ωστόσο δεν μπορούν να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του. Η περιοχή στην οποία βρέθηκε καλύπτεται από πάγο και οι συνθήκες αυτές είναι που διατήρησαν το σώμα του λιονταριού σε αυτήν την εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Τα Λιοντάρια των Σπηλαίων ζούσαν σε περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου πριν εξαφανιστούν. Το μόνο που ξέρουμε γι αυτά προέρχεται από ζωγραφικές απεικονίσεις των πρώιμων ανθρώπων στις οποίες τα λιοντάρια κυνηγούν σε αγέλες.

Ο Δρ Άλμπερτ Προτοπόποβ της Ακαδημίας Επιστημόνων της Sakha ανακάλυψε το λιονταράκι: «Είναι τέλεια διατηρημένο. Οι ιστοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν υπάρχουν τραύματα στο σώμα του» δήλωσε στους Times της Σιβηρίας.


«Ελπίζουμε πως η καλή του κατάσταση θα δημιουργήσει ελπίδες για να κλωνοποιήσουμε ζώα που έχουν εξαφανιστεί», συμπλήρωσε.

Το λιοντάρι που βρέθηκε ζυγίζει τέσσερα κιλά και έχει μήκος 45 εκατοστά. Οι ερευνητές δεν μπορούν να διαπιστώσουν το φύλο του αφού στα νεογέννητα λιοντάρια δεν προσδιορίζεται αμέσως. Όμως η μελέτη της οδοντοστοιχίας του που δείχνει και την ακριβή ηλικία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια!

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται Λιοντάρια των Σπηλαίων. Ήταν το 2015 όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά δύο προιστορικά αιλουροειδή στη Σιβηρία.

Το ευρασιατικό λιοντάρι των σπηλαίων θεωρείται από ορισμένους ειδικούς υποείδος του σύγχρονου αφρικανικού λιονταριού, με την ονομασία Panthera leo spelaea, ενώ άλλοι το κατατάσσουν στο ξεχωριστό είδος Panthera spelaea, ή πάνθηρας των σπηλαίων.

Εμφανίστηκε κατά την Πλειστόκαινο περίοδο, πριν από περίπου 370.000 χρόνια, και είχε μεγάλη γεωγραφική εξάπλωση στο βόρειο ημισφαίριο, από τη Βρετανία μέχρι τη Σιβηρία και την Αλάσκα.

Όπως το τριχωτό μαμούθ και πολλά ακόμα μεγαλόσωμα ζώα της τελευταίας εποχής των παγετώνων, το λιοντάρι των σπηλαίων εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν η θερμοκρασία ανέβηκε.

Tags
Back to top button