Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα στην Αθήνα, το 1937 (Μέρος Β)…

Η Εταιρία Ψυχικών Ερευνών επιλήφθηκε της εξέτασης των ανεξήγητων φαινομένων, που είχαν διαδραματιστεί στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και διαπίστωσε ότι επρόκειτο περί γνήσιων τηλεκινητικών φαινομένων.

Μάλιστα, θεωρήθηκε απαραίτητο τα φαινόμενα αυτά να μελετηθούν επισταμένως και σε βάθος, αν και ευθύς έγινε κατανοητό ότι αιτία τους ήταν ο 16χρονος μαθητευόμενος τεχνίτης Σπύρος Καρόρης.

Ο Σπύρος ήταν ένα χλωμό και λεπτοφυές παιδί, ειδικής δυναμόλυτης φύσεως, όπως τα ραδιενεργά στοιχεία. Είχε υστεροπαθείς ζώνες, ήταν επιδεκτικός υπνωτισμού, παρουσιάζοντας πλήρη αναστροφή των οφθαλμικών βολβών και έντονη υποβλητικότητα. Τα τηλεκινητικά φαινόμενα, που προκαλούσε, δεν αποδίδονταν επ’ ουδενί σε απάτη ή σε κάτι το υπερφυσικό, αλλά όλα ενεργούνταν στο φως της ημέρας, ενώπιον πλήθους παρισταμένων.

Τα φαινόμενα παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στο ηλεκτροτεχνικό εργαστήριο Σίμου – Λιβανού και παράγονταν τη στιγμή, που ο νεαρός είχε απασχολημένα και τα δυο του χέρια. Μα, επειδή τα φαινόμενα αυτά δεν εξαρτώνται από την προσωπική βούληση, ξεσπούσαν έξαφνα, όταν δεν τα περίμενε κανείς.

Ο Σπύρος, αφού απολύθηκε από το εργαστήριο, προσελήφθη κατόπιν στο υαλοπωλείο Κατσαχνιά, στην οδό Σοφοκλέους. Μα, αποπέμφθηκε κι από εκεί, εξαιτίας των καταστροφών που προκαλούσε άθελά του, καθ’ ότι ήταν ισχυρός τηλεκινητικός και δεν μπορούσε να το ελέγξει. Περίσσευαν, άλλωστε, οι μαρτυρίες των πελατών, που το πιστοποιούσαν.

Ο 16χρονος νεαρός ήταν ένα υγιές παιδί μιας υγιέστατης οικογένειας, στην οποία δεν υπήρχε κληρονομικότητα σε κάποιο ψυχικό ή άλλο σοβαρό νόσημα. Προφανώς, λόγω της ανάπτυξης της ήβης και λόγω του περάσματος από την παιδικότητα στην ενηλικίωση, είχε διασαλευτεί ακουσίως η ψυχοφυσική ισορροπία του Σπύρου Καρόρη, που ίσως ήταν ο πιο συγκλονισμένος από όλους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 30/06/1937…

Tags
Back to top button