Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε κομμωτήριο στο Κίτο του Εκουαδόρ-5 νεκροί

Χθες Σάββατο η αστυνομία του Εκουαδόρ ανακοίνωσε πως έγινε επίθεση σε κατάστημα σε βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας του Ισημερινού, του Κίτο, όπου δρουν πολλές συμμορίες, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκε και μια γυναίκα.

Η επίθεση διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, μέσα σε κομμωτήριο στο υποβαθμισμένο προάστιο Πισουλί.

«Ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα κι άνοιξαν πυρ, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό γυναίκας», σύμφωνα με την αστυνομία, που διενεργεί έρευνα.

Δυο από τα θύματα ήταν γνωστά στη δικαιοσύνη — είχαν ποινικά μητρώα για κλοπές, απαγωγές, εκβιάσεις, οπλοκατοχή και ανθρωποκτονία, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Από την 31η Αυγούστου, διαπράχθηκαν τέσσερις επιθέσεις εναντίον στελεχών ή εργαζομένων της υπηρεσίας φυλακών. Απολογισμός: τέσσερις νεκροί.

Οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών διακινητών ναρκωτικών, που συνδέονται με διεθνή καρτέλ, εκτός και εντός φυλακών, είναι πλέον πολύ συχνές στο κράτος των Άνδεων, που από όαση ηρεμίας μετατράπηκε σε μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο.

Ο Ισημερινός των 17 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε το 2023 ρεκόρ 47 ανθρωποκτονιών ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο δείκτης βρισκόταν στις 6/100.000 το 2018.

Ενώ σε συγκρούσεις μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών στις φυλακές έχουν σκοτωθεί πάνω από 460 έγκλειστοι από το 2021.

Από τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα έβγαλε τον στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες των διακινητών ναρκωτικών.

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, διαπράχθηκαν 4.236 ανθρωποκτονίες, έναντι 5.112 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισημερινού.

Στη χώρα, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τα δυο κράτη με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον πλανήτη, κατασχέθηκαν 168 τόνοι ναρκωτικών τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους.
 

Tags
Back to top button