Στα 7,26 εκατομμύρια, διαμορφώθηκε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για το εννιάμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας κάθετη πτώση κατά 72,3% σε σύγκριση με το εννιάμηνο του 2019.
Πέρυσι το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου οι επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport είχαν αγγίξει τα 26,2 εκατομμύρια.
Μεγαλύτερη ήταν η πτώση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού (-75,8%) με λίγο πάνω από 5 εκατ. επιβάτες φέτος από τα 20,7 εκατ. επιβατών του περυσινού εννιαμήνου, ενώ στο δίκτυο εσωτερικού η μείωση της επιβατικής κίνησης ήταν μικρότερη, στο 59,1%.
Τη μεγαλύτερη πτώση, σε ποσοστό πάνω από 80%, για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου σημείωσε το αεροδρόμιο της Σκιάθου με έναν αριθμό μόλις στις 84,5 χιλιάδες επιβάτες για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, ενώ ούτε οι δύο premium προορισμοί των Κυκλάδων, Σαντορίνη και Μύκονος έμειναν ανεπηρέαστοι από την κατάρρευση φέτος του τουρισμού: Μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τη Σαντορίνη, φθάνοντας το 75% με ένα σύνολο επιβατών λίγο χαμηλότερα των 500 χιλ. για την περίοδο του εννιαμήνου από τα σχεδόν 2 εκατ. του εννιαμήνου του 2019, ενώ στη Μύκονο η πτώση ήταν στο 73,1% με κοντά στις 380 χιλ. επιβάτες φέτος από 1,4 εκατ. πέρυσι. Ως προς τον αριθμό των πτήσεων για την περίοδο του εννιαμήνου, ο συνολικός αριθμός φέτος ήταν μειωμένος κατά 60,5%, φθάνοντας στις 83.142.
Λίγο πάνω από τα 1,7 εκατομμύρια διαμορφώθηκε η επιβατική κίνηση για το μήνα Σεπτέμβριο έχοντας σημειώσει πτώση κατά 61,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Τον περυσινό Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ήταν στα 4,46 εκατ. επιβάτες.
Τη μεγαλύτερη μείωση φέτος το Σεπτέμβριο παρουσίασε το αεροδρόμιο της Καβάλας (-73,1%) και ακολουθεί το αεροδρόμιο της Ζακύνθου με 70,7%. Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά μείωσης σε σύγκριση με πέρυσι στο -56,6% και -62,9% αντίστοιχα.