Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ενδείξεις ζωής στον πλανήτη Άρη, το 1939…

Αν και στα τέλη Ιουλίου του 1939, οι Αμερικανοί αστρονόμοι δεν είχαν καταλήξει ακόμη σε ασφαλές πόρισμα, σχετικά με την ύπαρξη ζωής στον Άρη, ωστόσο οι επιστημονικές παρατηρήσεις τους θα μπορούσαν να δώσουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για τον πλανήτη αυτόν.

Θεωρούνταν μάλλον βέβαιο πως οι παρατηρήσεις των αστρονόμων θα ενίσχυαν την άποψη ότι ο Κόκκινος Πλανήτης θα μπορούσε να φιλοξενήσει έμβια όντα.

Ένας από τους αστρονόμους, ο Δρ. Βάισεν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «θα έπρεπε να είναι κανείς ιδιαιτέρως αφελής, ώστε να πιστεύσει πως το προνόμιο της ζωής σε ολόκληρο το Σύμπαν το κατέχει μόνο η Γη, η οποία δεν αποτελεί ούτε καν έναν κόκκο άμμου, σε αντιπαραβολή με τους αχανείς κόσμους, που μας περιτριγυρίζουν».

Ο Αμερικανός επιστήμονας πρόσθετε: «Ο ισχυρισμός ότι οι συνθήκες, που επικρατούν στον Άρη, καθιστούν αδύνατη τη ζωή εκεί, θα πρέπει να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ανόητος, καθότι έχει ήδη περίτρανα αποδειχτεί πολλάκις πως η ζωή προσαρμόζεται και εναρμονίζεται με το υπάρχον περιβάλλον. Όπως ένα ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στον αέρα, έτσι, βεβαίως, και ο γήινος άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει στην ατμόσφαιρα του Άρη. Αλλά, μήπως αυτό αποτελεί απόδειξη ανυπαρξίας της ζωής εκεί; Ή μήπως φρονούμε εγωιστικά πως τα εκατομμύρια πλανητών και απλανών υφίστανται μονάχα προς τέρψιν των αφελών ανθρώπινων όντων;»

Άλλωστε, οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού αστρονόμου ενίσχυαν τις απόψεις εκείνων, οι οποίοι βεβαίωναν ότι άκουσαν μυστηριώδη σήματα, μεταδιδόμενα από άγνωστο προορισμό, στους δέκτες των ασυρμάτων τους. Η λήψη των αινιγματικών αυτών σημάτων έγινε ταυτοχρόνως, από πολλά διαφορετικά σημεία και το περίεργο ήταν ότι όλα έμοιαζαν μεταξύ τους, αποδεικνύοντας ότι προέρχονταν από την ίδια μυστηριώδη πηγή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 30/07/1939…

Tags
Back to top button