Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ένας Ινδός έφηβος κατασκεύασε τον ελαφρύτερο δορυφόρο του κόσμου και θα συνεργαστεί με την NASA

Ένας Ινδός έφηβος κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό για την οικοδόμηση ενός δορυφόρου που λειτουργεί και όχι μόνο έχει παραγάγει την ελαφρύτερη δορυφορική συσκευή στον κόσμο, αλλά η NASA συμφώνησε να την χρησιμοποιήσει τον επόμενο μήνα.

Ο μικροσκοπικός δορυφόρος ζυγίζει μόλις 64 γραμμάρια και θα ξεκινήσει μια 4ωρη ημικυκλική αποστολή στη Βιρτζίνια στις 21 Ιουνίου. Μόλις τοποθετηθεί στην μικροβαρύτητα, ο κύριος στόχος του θα είναι να δοκιμαστεί η ανθεκτικότητα του εξαιρετικά ελαφρού, 3D τυπωμένου περιβλήματος.

«Το σχεδιάσαμε εντελώς από το μηδέν,» δήλωσε στο Business Standard ο 18χρονος Rifath Shaarook.

«Θα έχει ένα νέο υπολογιστή και οκτώ … ενσωματωμένους αισθητήρες για τη μέτρηση της επιτάχυνσης, της περιστροφής και της μαγνητόσφαιρας της Γης».

Ο δορυφόρος ονομάστηκε KalamSat από την Ινδή, πυρηνική επιστήμονα και πρώην Πρόεδρο, A.P.J. Αμπντούλ Καλάμ.

Η NASA αναζητά ιδέες έξω από την ομάδα εμπειρογνωμόνων επιστημόνων και μηχανικών αποδεικνύοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος είστε ή πόσο νέος. Η καλή επιστήμη μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε.

Tags
Back to top button