Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα σπαθί 2.000 ετών που ήταν σαν να κατασκευάστηκε τώρα βρέθηκε στην Κίνα (βίντεο)

Το 2300 ετών σπαθί έχει αφήσει έκπληκτους τους εμπειρογνώμονες δεδομένου ότι, παρά την παλαιότητα του, το σπαθί και θηκάρι του είναι σε άριστη κατάσταση διατήρησης.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το σπαθί δεν οξειδώθηκε επειδή ο τάφος είχε σφραγιστεί. Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην επαρχία Χενάν (κεντρική-ανατολική Κίνα) ένα σπαθί χάλυβα κατασκευασμένο περισσότερα από 2.300 χρόνια πριν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το σπαθί ανακαλύφθηκε κατά την ανασκαφή ενός τάφου στην πόλη Xinyang. Παρά την παλιαότητα του, το σπαθί και θηκάρι του είναι σε άριστη κατάσταση διατήρησης. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να παρατηρηθεί ότι η λεπίδα του σπαθιού διατηρεί ουσιαστικά την αρχική όξυνση.

Liu Yong, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Chengyang Προστατευόμενη Περιοχή, ο οποίος είδε την τελετή για το σπαθί είπε ότι ήταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το αρχαίο όπλο.

Η αρχαία πόλη της Chengyang είναι η καλύτερα διατηρημένη και μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου του Chu (770-223 π.Χ.). Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Xinyang στην επαρχία Χενάν. Η πόλη θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί γύρω από 2700 χρόνια πριν, όπως οι στρατώνες του Chu Βασιλείου. Μέσα από ένα ποίημα, είπε ότι ακόμα κι αν ο πιστός γενικά είχε πεθάνει,το πολύτιμο σπαθί του ήταν ακόμη λαμπερ;o. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του λαμπερού αυτού σπαθιού

Tags
Back to top button