Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Κατάρευση του μετώπου και κύμα λιποταξιών στους Ουκρανούς-Κυκλώθηκε Βουχλεντάρ και Ουγκλεντάρ ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν στο Τορέτσκ (Βίντεο)

Δεν μπορούν να σταματήσουν την ρωσική αντεπίθεση ούτε στο Κούρσκ οι Ουκρανοί, ούτε την προέλαση τους Ντομπάς.

Περίπου 20 Ουκρανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών, παραδόθηκαν στα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Ουγκλεντάρ.

Οι Ρωσικές δυνάμεις ουσιαστικά περικύκλωσαν το Ουγκλεντάρ, οχυρωμένες στις δασικές ζώνες βόρεια του ποταμού Κασλάγκατς.

Το στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη είναι λιγοστό και οι προμήθειες σε όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα έχουν σχεδόν τελειώσει.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους, σχεδόν όλοι τους είχαν στρατολογηθεί  πριν από μερικές εβδομάδες και βρίσκονταν στη γραμμή επαφής για μία έως δύο εβδομάδες.

Πολλοί από αυτούς λένε ότι ζήτησαν βοήθεια από τη διοίκηση, αλλά αυτή δεν δόθηκε.

Καταιγίδα στο Τορέτσκ: Ο ρωσικός στρατός συντρίβει τους Ουκρανούς προελαύνοντας

Ο ρωσικός στρατός συντρίβει τους

Τα ρωσικά στρατεύματα περιχαρακώθηκαν κατά μήκος της οδού Tsentralnaya σε βάθος 650 μέτρων και οι οδομαχίες συνεχίζονται.

Στο βόρειο τμήμα του Σεβέρν τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την υπόλοιπη συνοικία.

Κύμα λιποταξιών και στις ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών  σε Κούρσκ και αλλού

Αφού έχουμε πολλές περιπτώσεις λιποταξίας σε επίλεκτα ουκρανικά τμήματα, τότε η κατάσταση είναι απελπιστική για το Κίεβο.  

“Στις ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, ο αριθμός των περιπτώσεων λιποταξίας αυξάνεται”, δήλωσε στο ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου.

«Σε αρκετές ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που επιχειρούν προς την κατεύθυνση του Κούρσκ, υπάρχουν ήδη πολλοί λιποτάκτες στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που παραμένουν στην περιοχή, με το κύμα λιποταξίας να αυξάνεται», είπε ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου.

Το πρόβλημα των Ουκρανών στρατιωτών που λιποτακτούν  από την πρώτη γραμμή έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο.

Όπως έγραψαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των κρουσμάτων εγκατάλειψης και παράνομης εγκατάλειψης μονάδων το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους έφτασε τις 37 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ουκρανικής βουλής, Ρουσλάν Γκορμπένκο, ο συνολικός αριθμός των ποινικών υποθέσεων βάσει αυτών των άρθρων από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία έχει ξεπεράσει τις 80 χιλιάδες.

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές της 23ης Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Κούρσκ, οι Ουκρανοί έχουν απολέσει 16,4 χιλιάδες στρατιώτες και 127 άρματα μάχης.

Πανόραμα του ουκρανικού μετώπου 

Κατεύθυνση Ντόνετσκ:

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν την επίθεση γύρω από το Ουγκλεντάρ με τακτικές επιτυχίες.

Καταλήφθηκαν, ο οικισμός Όστροε και ο οικισμός Κρούτοι Γιαρ, ο οποίος ανοίγει το δρόμο προς το Μίρνογκράντ.

Το Ποκρόβσκ παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά η σημασία του ως κόμβος εφοδιασμού μειώνεται αισθητά.

Οι αστικές μάχες συνεχίζονται στο Ντερζίνσκ.

Δυτικά του Βούλενταρ, οι Ρώσοι διέσπασαν την περιμετρική άμυνα της πόλης και περικύκλωσαν την ουκρανική φρουρά.

Κατεύθυνση Αρτεμίβσκ:

Χωρίς σημαντικές αλλαγές. Οι μάχες συνεχίζονται στο ανατολικό τμήμα του Τσάσοφ Γιαρ. Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να βελτιώσουν τις θέσεις στα πλευρά.

Κατεύθυνση Χαρκόβου:
Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Βολσάνσκ και το Γκλουμπόβκοε, αλλά χωρίς σημαντικές αλλαγές στη γραμμή του μετώπου.

Κατεύθυνση Κουπιάνσκ:

Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους, προελαύνοντας από το Πεσάνοε προς την Κρουγκλυακόβκα, μειώνοντας την απόσταση από τη γραμμή επαφής στα 3 χιλιόμετρα.

Ζημιές επίσης υπέστησαν οι υποδομές στρατιωτικών αεροδρομίων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και εργαστήρια παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με την έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις 22 Σεπτεμβρίου.

“Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνουν τον αριθμό των επιθέσεων στο στρατηγικό βάθος των Ουκρανών”, σημειώνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την

Θεωρητικά, οι Ρώσοι μπορούν να εκτοξεύσουν 300 έως 400 πυραύλους ταυτόχρονα εάν χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το οπλοστάσιό τους, συμπεριλαμβανομένων 20 στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95MS, πολεμικών πλοίων, συστημάτων αεράμυνας S-300 και S-400, Iskander και συστημάτων παράκτιας άμυνας.

Ουσιαστικά έχουμε μερική διάσπαση του μετώπου για τους Ουκρανούς και πιθανόν τίποτα πλέον δεν φαίνεται ικανό στον ορίζοντα, το οποίο θα μπορούσε να μεταβάλει την ιστάμενη κατάσταση.  

Tags
Back to top button