Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εκπληκτικό: Στη Σκωτία η μεγαλύτερη γεννήτρια παλιρροϊκής ενέργειας

Η μεγαλύτερη γεννήτρια του κόσμου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την ροή της παλίρροιας εγκαταστάθηκε έξω από τη Σκωτία για να καλύπτει τις ανάγκες 2.000 νοικοκυριών.

Το σύστημα των 680 τόνων αποτελείται από ένα μακρόστενο πλωτό τμήμα από το οποίο εξέχουν δύο βυθιζόμενοι βραχίονες με προπέλες. Προσφέρουν ισχύ 2 megawatt από τη ροή της άμπωτης και της πλημμυρίδας δύο φορές ημέρα.

Ενεργειακή συμμαχία-''μαμούθ'' Αιγύπτου-Ιορδανίας-Ιράκ - ''Εκτέλεσαν'' την Τουρκία

Μέρος της παραγωγής θα τροφοδοτείται σε σύστημα ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου με χαμηλό κόστος.

Η ενεργοποίηση του συστήματος στο αρχιπέλαγος των Ορκάδων χαρακτηρίστηκε «ορόσημο» από την κατασκευάστρια εταιρεία Orbital Marine Power.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας χρηματοδότησε το σύστημα με 3,4 εκατομμύρια λίρες, ενώ το υπόλοιπο μέρος του προϋπολογισμού καλύφθηκε από επενδυτές της πλατφόρμας ηθικών επενδύσεων Abundance Investment.

Αιολική Ενέργεια: 260 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην Ελλάδα σε ένα εξάμηνο

«Χάρη στους άφθονους φυσικούς πόρους της, της εξειδίκευσης και της φιλοδοξίας της, η Σκωτία βρίσκεται σε ιδανική θέση για την κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς θαλάσσιας ενέργειες, ενώ παράλληλα βοηθά στην κατάκτηση της οικονομίας μηδενικών καθαρών εκπομπών άνθρακα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μάικλ Μάθεσον.

Συστήματα παλιρροϊκής και κυματικής ενέργειας έχουν δοκιμαστεί και αλλού στον κόσμο, μέχρι στιγμής όμως η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα θεωρείται ασύμφορη, εν μέρει λόγω των γεωγραφικών απαιτήσεών της.

Tags
Back to top button