Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Έχετε αναρωτηθεί; - Γιατί το κόψιμο από χαρτί πονάει περισσότερο από άλλα;

Μπορεί η απάντηση να μην μπορεί να δοθεί με μερικές λέξεις, ωστόσο η εξήγηση είναι απλή. Και οφείλεται στις ιδιότητες του χαρτιού αλλά και στα χαρακτηριστικά του δέρματός μας.

Ποιο μέρος του σώματος μας είναι πιο πιθανό να κοπεί από χαρτί; Η απάντηση είναι φυσικά τα δάχτυλα. Τα δάχτυλα μας είναι αρκετά ευαίσθητα και περιλαμβάνουν πολλές νευρικές ίνες που ονομάζονται «αλγοϋποδοχείς». Δηλαδή εκείνες που «υποδέχονται τον πόνο» και στέλνουν το σήμα για τη μικρή ή μεγαλύτερη ένταση του στην επιφάνεια του δέρματος. Οι νευρικές αυτές ίνες βρίσκονται σε μεγάλο αριθμό ανά τετραγωνική ίντσα στα δάχτυλα, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα μας.

Το χαρτί συνήθως κόβει το δέρμα με εντελώς ακανόνιστο τρόπο, λόγω του ότι είναι λεπτό και τσακίζει με ευκολία. Το κόψιμο που προκαλεί είναι μικρό και πολύ επιφανειακό, πράγμα που μπορεί να φανεί από το ότι πολλές φορές δεν τρέχει καθόλου αίμα. Και αυτά τα δυο γεγονότα, παίζουν ρόλο στον πόνο. Χωρίς αίμα, τα νεύρα δεν προστατεύονται γύρω από το κόψιμο και εκτίθενται στον αέρα και σε άλλες ουσίες που το ερεθίζουν. Έτσι ο πόνος είναι πιο δυνατός και μπορεί να κρατήσει περισσότερη ώρα.

Το μη βαθύ ακανόνιστο κόψιμο, προκαλεί μικροσκοπικές βλάβες στο δέρμα, οι οποίες συμβάλλουν κι αυτές στον πόνο. Υπάρχει και ο παράγοντας «δεν το περίμενα», που συνήθως ισχύει στο κόψιμο με χαρτί. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί μαχαίρι, είναι αρκετά προσεκτικός. Κάτι που δεν συμβαίνει με το χαρτί. Αν κάτι μας πιάσει απροετοίμαστους, πάντα πονάει περισσότερο. είτε σωματικά, είτε ψυχικά.

Tags
Back to top button