Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Δ.Σταμάτης: Ζητά εξηγήσεις για την συνταγογράφηση του ΕΟΠΠΥ (φωτό)

Εξηγήσεις για την πρωτοφανή απόφαση του ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την χορήγηση με βάση το προσδόκιμο επιβίωσης του ασθενούς ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ συνοδεύει την ερώτησή του και με έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το οποίο «δεν εγκρίνεται η χορήγηση του ραδιοφαρμάκου διότι δεν υπάρχει εξέταση τεστοστερόνης και ιατρική βεβαίωση γα το PS και το ECOG και το προσδόκιμο επιβίωσης».

 

«Η απαίτηση αυτή είναι και απάνθρωπη και ανήθικη τόσο απέναντι στους ήδη βεβαρυμένους, ψυχολογικά και σωματικά, ασθενείς όσο και απέναντι στους θεράποντες ιατρούς τους στους οποίους θέτει σοβαρά θέματα ηθικής» επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Σταμάτης και καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απαντήσει «αν ο ίδιος ενέκρινε την προσθήκη αυτής της απαράδεκτης προϋπόθεσης στη διαδικασία συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ και τι προτίθεται να κάνει για την κατάργησή της».

Υπενθυμίζεται ότι σχετική καταγγελία έχει κάνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Tags
Back to top button