Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Dr. Ir. Vladimir Pletser: «Είναι εφικτή η ζωή στον Άρη;»

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη και πληρέστερη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα, διοργανώνει διάλεξη με ελεύθερη είσοδο για επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και το ευρύ κοινό με θέμα: «Είναι εφικτή η ζωή στον Άρη»;

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, 18:00-20:00, στην Αίθουσα «Θεοδώρα» του Ξενοδοχείου Capsis, Mοναστηρίου 16, Θεσσαλονίκη.

Εισηγητής της διάλεξης είναι ο Prof. Dr. Ir. Vladimir Pletser, ακαδημαϊκός, συγγραφέας, υποψήφιος Βέλγος αστροναύτης, κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ για τη συμμετοχή του σε 14 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων που διενεργούν παραβολικές πτήσεις. Με περισσότερες από 7.000 παραβολές (περίπου 40 ώρες) σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

H Mars Society, μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση προώθησης διαστημικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενθάρρυνση της εξερεύνησης και του αποικισμού του Άρη, επέλεξε τον Prof. Dr. Ir. Vladimir Pletser μεταξύ 250 υποψηφίων, ώστε να συμμετάσχει στην 1η και 2η παγκόσμια προσομοίωση επανδρωμένης αποστολής στον Άρη.

Η 1η διενεργήθηκε στο νησί Devon στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος. Η 2η διενεργήθηκε στην έρημο της Utah, όπου ο Vladimir Pletser ήταν σε πλήρη απομόνωση για δύο εβδομάδες. Το 2009, στο πλαίσιο του προγράμματος EuroGeoMars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, συμμετείχε ως διοικητής πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών αποστολών, συμμετείχε σε 36 πειράματα γεωφυσικής, βιολογίας, ναυσιπλοΐας και ψυχολογίας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο υποψήφιος Βέλγος αστροναύτης, Prof. Dr. Ir.Vladimir Pletser, θα παρουσιάσει την εμπειρία του σε αυτά τα ακραία περιβάλλοντα, καθώς επίσης και το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Ωφελείται τελικά η ανθρωπότητα από τέτοιου είδος προσπάθειες;

Την εκδήλωση προλογίζει και μεταφράζει ο Δρ. Νικόλαος Διβινής, Μηχανικός Αεροδιαστημικής, Programme leader και Καθηγητής MEng Mechanical Engineering and Manufacturing Technology, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί  βεβαίωση παρακολούθησης.

H είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
 

Tags
Back to top button