Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Δ.Μπαλτάκος: «Λυπάμαι για το επεισόδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά δεν μετανιώνω ούτε ζητώ συγνώμη» (βίντεο)

Συνέντευξη στο pronews.gr παραχώρησε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δ. Μπαλτάκος στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται  και στο περίφημο επεισόδιο τον Απρίλιο του 2014 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Εκτός όμως από πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Μπαλτάκος είναι και ανθυποπλοίαρχος και στέλεχος της δύναμης βατραχανθρώπων  του Λιμενικού Σώματος.

Ο Δ.Μπαλτάτος απατώντας για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η μονάδα βατραχανθρώπων ΜΥΑ/ΛΣ η οποία βρίσκεται ενταγμένη, εδώ και τρία χρόνια στο πλαίσιο δράσης της Δύναμης «Δ» του ΓΕΕΘΑ είπε πως η μονάδα είναι ουσιαστικά μια ξεχωριστή περίπτωση που δεν υπάρχει σε άλλες ανάλογα σώματα άλλων χωρών και η πρωτοτυπία της έγκειται στο γεγονός ότι είναι μια αστυνομικού τύπου δύναμη η οποία μπορεί να επιχειρήσει και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται περί ενός «φοβερού μίγματος».

Για την οικονομική κρίση και πως αυτή έχει επηρεάσει την λειτουργία των μονάδων ειδικών δυνάμεων των ΕΔ συμπεριλαμβανομένης και της ΜΥΑ ο Δ.Μπαλτάκος σημείωσε πως υπάρχει ένα ρητό το οποίο λέει ότι «πολεμούμε με ότι έχουμε» εξηγώντας παράλληλα ότι πολλές από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται εξαιτίας των περιορισμένων πόρων θα μπορούσαν να καλυφθούν από δωρεές εφοπλιστών ή άλλων επιχειρηματιών κάτι που έχει γίνει, όπως είπε, μετά από μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού  της μονάδας.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο επίπεδο της μονάδας ο Δ.Μπαλτάκος ανέφερε πως αυτό που προέχει είναι η συμμετοχή σε επιχειρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καλές είναι οι πορείες και οι έλξεις και η σκληρή εκπαίδευση αλλά αυτό αφορά μόνο μια προκαταρκτική φάση.

Το πώς θα αντιδράσει κάποιος στη μάχη  είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα», υπενθυμίζοντας πως ο τουρκικός Στρατός έχει αποκτήσει ανάλογη εμπειρία  από την εμπλοκή του σε διάφορα θέατρα  επιχειρήσεων. «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό», είπε ακόμη: «Είναι στο πως θα αντιδράσει όλη η δομή της διοίκησης σε μια κρίσιμη στιγμή».

Στο θέμα του επεισοδίου που σημειώθηκε την άνοιξη του 2014 μεταξύ του ίδιου και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου ο Δ.Μπαλτάκος εξέφρασε τη λύπη του καθώς αυτό δεν είναι κάτι το θετικό για μια κοινωνία ιδιαίτερα σήμερα που περνά μια τέτοια μεγάλη κρίση λέγοντας όμως και ότι το θέμα έχει και μια δεύτερη ανάγνωση:

«Ένιωσα ότι έγινε κάποια αδικία εις βάρος του πατέρα μου όχι τόσο από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή από τον συγκεκριμένο βουλευτή, άλλωστε ο κ. Κασιδιάρης έχει αθωωθεί για το συγκεκριμένο θέμα οπότε δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά πολύ περισσότερο από μια άλλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δεν βοήθησαν τον πατέρα μου στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στο πλαίσιο αυτό εγώ πήγα στη Βουλή.

Ότι έκανα το έκανα γιατί έχω κάποιες αρχές και κάποιες αξίες οι οποίες μου επέβαλλαν ότι έπρεπε να αντιδράσω έτσι δεδομένου ότι δεν συνηθίζω να δρω εν βρασμώ ψυχής».

Tags
Back to top button