Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δείτε το: Ρωσική υπερ-βόμβα των 3 τόνων εξαΰλωσε ζωντανούς Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο (Βίντεο)

Πριν λίγες ώρες το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε επιτυχή πλήγματα έναντι θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε διάφορες περιοχές του μετώπου. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, τα εναέρια πλήγματα της Μόσχας στόχευσαν μεταξύ άλλων την 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και το 5ο Σύνταγμα Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

Σε ένα από τα βίντεο της ρωσικής επιχείρησης καταγράφηκε η στιγμή της πυροδότησης μίας εναέριας βόμβας βάρους 3 τόνων τύπου FAB-3000 που έριξε ρωσικό αεροσκάφος κατά εχθρικού στόχου. Αυτό το πανίσχυρο πυρομαχικό είναι τρομερά καταστροφικό, πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας βλέποντας το υλικό. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η βόμβα χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή στρατιωτικών θέσεων και οχυρωμάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ζώνη μάχης του πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας τόνισε πως η χρήσης της βόμβας είχε τα επιθυμητά αποτέλεσμα, αφού προκάλεσε σοβαρές απώλειες στο στράτευμα του εχθρού. Πρόκειται για μία βαρύτατη εναέρια βόμβα, την οποία η Μόσχα χρησιμοποιεί μόνο έναντι σημαντικών στόχων, κυρίως κατά οχυρωμένων θέσεων, η διάλυση των οποίων κρίνεται κρίσιμη και επιτακτική.

Συνεχίζει η Προέλαση των Ρώσων στο Κουρσκ

Η κατάσταση στο Κουρσκ για ακόμη μία ημέρα παραμένει στο «κόκκινο». Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή Γιεβγκένι Λισίστιν, στην περιοχή Γκλούσκοβο της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πολύ πρόσφατα μία ακόμη επίθεση κοντά στο χωριό Μεντζέβιγιε. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο στρατός του Κιέβου ανακοίνωσε την κατάληψη ενός μικρού προγεφυρώματος. Οι Ρώσοι στρατιώτες στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου προσπαθούν να περιορίσουν την προέλαση των Ουκρανών.

Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται και στην περιοχή του Κορένεβο, όπου τα στρατεύματα της Μόσχας προελαύνουν αργά αλλά σταθερά. Συγκεκριμένες ρωσικές μονάδες σημείωσαν πρόοδο τις τελευταίες ώρες στις περιοχές των οικισμών Νταρίνο και Νικολάγιεβο-Νταρίνο. Αυτά τα χωριά διαθέτουν στρατηγική σημασία επειδή βοηθούν τους Ρώσους να αμυνθούν έναντι ουκρανικών επιθέσεων.

Τέλος, μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ρωσικού στρατού τις τελευταίες ημέρες ήταν η καταστροφή ενός κομβόι του ουκρανικού στρατού, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό δυτικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων. Το πλήγμα έλαβε χώρα κοντά στο Βεσέλογιε του Κουρσκ και ως αποτέλεσμα αυτού το Κίεβο υπέστη μεγάλες απώλειες, απώλειες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την δράση των ουκρανικών μονάδων στον συγκεκριμένο τομέα.

Tags
Back to top button