Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

BBC: Η μέρα που διχάστηκε η Δύση - Η συμμαχία ΗΠΑ – Ρωσίας στον ΟΗΕ απέναντι στην Ουκρανία

Η ρήξη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με τους συμμάχους της στην Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία έφτασε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη.

Τον περασμένο μήνα, η Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν διαπραγματευτεί με άλλα κράτη ένα συμβολικό ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση για να επαναβεβαιώσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, καθώς θα σηματοδοτούσε την τρίτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας.

Γινόταν όμως όλο και πιο σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν επρόκειτο να το υποστηρίξουν, καθώς αναζητούσαν μια νέα προσέγγιση για τον τερματισμό του πολέμου και άρχισαν συνομιλίες με τη Ρωσία.

Έτσι, η Ουάσινγκτον παρουσίασε το δικό της ψήφισμα, ζητώντας «ένα γρήγορο τέλος στη σύγκρουση» και προέτρεψε «μια διαρκή ειρήνη».

Στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Τρίτης (25/02/25) και τα δύο ψηφίσματα υιοθετήθηκαν από 93 έθνη. Ωστόσο, οι ΗΠΑ συμμάχησαν με τη Ρωσία και άλλες 16 χώρες για να καταψηφίσουν το ευρωπαϊκό ψήφισμα.

Ευρωπαϊκός διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία - Κατάφερε τελικά ο Μακρόν να «συνετίσει» τον Τραμπ;

Ωστόσο, οι ΗΠΑ απείχαν και από το δικό τους ψήφισμα μετά από αλλαγές που έγιναν σε αυτό. Οι τροπολογίες των Ευρωπαίων πέρασαν από τη συνέλευση που κατέστησαν σαφές ότι δεν ήταν απλώς μια σύγκρουση, αλλά μια πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και επιβεβαίωσαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την ανάγκη για μια δίκαιη ειρήνη.

Στη συνέχεια, αργότερα σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, αλλά στην αρχική του διατύπωση πριν γίνουν αλλαγές. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ήταν μεταξύ των πέντε χωρών που απείχαν από την ψηφοφορία.

Είναι το πρώτο ψήφισμα για την Ουκρανία που περνά από το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου η Ρωσία έχει βέτο.

Ενώ οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την ψήφισή του – οι Ευρωπαίοι είπαν ότι μια ειρήνη που ανταμείβει την επιθετικότητα δεν είναι ειρήνη.

Tags
Back to top button