Σύμφωνα με την Facebook, 61 εταιρείες απολάμβαναν καθεστώς προσωρινής εξαίρεσης από τον κανονισμό απαγόρευσης της πρόσβασης στις πληροφορίες των χρηστών.
Στην αποκάλυψη των εταιρειών στις οποίες και παρείχε το ειδικό προνόμιο της πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα χρηστών , έναντι άλλων τις οποίες και απέκλειε από την διαδικασία, προέβη η Facebook.
Σύμφωνα με την Facebook, 61 εταιρείες απολάμβαναν καθεστώς προσωρινής εξαίρεσης από τον κανονισμό απαγόρευσης της πρόσβασης στις πληροφορίες των χρηστών.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε δεχτεί σφοδρή κριτική, όταν τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό, μέσω βρετανικών νομικών υπηρεσιών, ότι πλήθος γνωστών κινεζικών εταιρειών- συμπεριλαμβανομένης και της "Huawei" - , είχαν συμπεριληφθεί στην επίμαχη λίστα.
Η εταιρεία του Μαρκ Ζουκεμπεργκ αντιμετωπίζει ιδιαίτερες πιέσεις προκειμένου να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες για την πρακτική δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων την οποία και υιοθετούσε, στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας και κατείχαν επίσης πληροφορίες χρηστών του δικτύου.
Τακτική της κοινωνικής πλατφόρμας – την οποία και είχε δεσμευτεί να διακόψει ήδη από το 2015- ήταν η δυνατότητα πρόσβασης, μέσω ειδικών εφαρμογών, σε μια ιδιαίτερα ευρεία δεξαμενή πληροφοριών που συγκέντρωναν στοιχεία ακόμη και από τους φίλους-επαφές των χρηστών, κάτι το οποίο συνεχίστηκε μέχρι σήμερα χάρις τα διάφορα νομικά ‘παραθυράκια’, -όπως αυτό της παροχής πρόσβασης σε δεδομένα για ορισμένο διάστημα.
Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στις εταιρείες που συναπαρτίζουν την επίμαχη λίστα ενδεικτικά βρίσκονται και οι : Νike, Nissan, Spotify, UPS, DELL, Kodak,Vodafone, Nokia, Yahoo Και Warner Bros.