Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Διεθνής έρευνα έδειξε ότι εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πανεύκολους κωδικούς

Μπορεί η τεχνολογία να προχωρά και άπαντες να γνωρίζουν πλέον για τις ηλεκτρονικές απάτες, όμως σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας διαχείρισης κωδικών NordPass, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη πολύ απλούς κωδικούς.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της εταιρείας διαχείρισης κωδικών NordPass, από τους 200 χειρότερους κωδικούς, ο πιο δημοφιλής εν έτει 2020 παραμένει η αριθμητική ακολουθία 123456 και τουλάχιστον 2.543.285 άνθρωποι στον πλανήτη την επέλεξαν φέτος για κωδικό - είτε επρόκειτο για κάποια ηλεκτρική συσκευή, είτε για κάποιον λογαριασμό σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.  

Και φυσικά αυτός δεν είναι ο μόνος κωδικός που χρησιμοποιείται ακόμα κατά κόρον παρότι «σπάει» σε δύο δευτερόλεπτα. Εξετάζοντας σχεδόν 275,7 εκατομμύρια κωδικούς (275.699.516 για την ακρίβεια), η NordPass διαμόρφωσε τη λίστα με τους δέκα πραγματικά χειρότερους κωδικούς του 2020, οι οποίοι έχουν αλλάξει από λίγο έως καθόλου σε σχέση με το 2019.  

Οι μόνες νέες προσθήκες στην φετινή top 10 λίστα των χειρότερων κωδικών είναι το "picture1" και η λέξη "senha" που φυσικά θα πει «κωδικός» στα πορτογαλικά.   

Αναλυτικά οι δέκα χειρότεροι κωδικοί του 2020:

1. 123456

2. 123456789

3. picture1

4. password

5. 12345678

6. 111111

7. 123123

8. 12345

9. 1234567890

10. senha  

Αν ο κωδικός σας είναι κάποιος από τους παραπάνω, θα ήταν μία καλή ιδέα να τον αλλάξετε αμέσως.   

Η NordPass συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου και τους κατόχους ηλεκτρονικών συσκευών να αποφεύγουν λέξεις που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ένα λεξικό, και σειρές συνεχόμενων γραμμάτων στο πληκτρολόγιο. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγει κανείς την εισαγωγή προσωπικών πληροφοριών ως κωδικό, όπως για παράδειγμα την ημερομηνία γενεθλίων ή τον αριθμό τηλεφώνου.   

Ειδικοί προτείνουν την συχνή αλλαγή κωδικών κάθε 90 ημέρες, με την εναλλαγή κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Καλή ιδέα είναι επίσης να μην χρησιμοποιείται ο ίδιος κωδικός ασφαλείας σε διαφορετικούς λογαριασμούς.

Tags
Back to top button