Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Δένδερα: Τι κρύβεται κάτω από τον ναό της Αθώρ - Η ανακάλυψη που θα συζητηθεί

Σε μια σχετικά απομονωμένη τοποθεσία στην άκρη της ερήμου, περίπου 2.5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της σύγχρονης πόλης, βρίσκεται αυτό για το οποίο είναι κυρίως γνωστά τα Δένδερα:  

Ένα συγκρότημα ναού σχεδόν ελληνορωμαϊκού χαρακτήρα, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν Iunet ή Tantere.

Η σύγχρονη αραβική πόλη είναι χτισμένη στην αρχαία τοποθεσία Ta-ynt-netert, το οποίο μεταφράζεται 'Αυτή της Θεϊκής Στήλης', ή Τένδυρα, που είναι μια παραλλαγή στα αρχαία ελληνικά του ονόματος της πόλης.

Για κάποια περίοδο ήταν η πρωτεύουσα της έκτης νομής της Άνω Αίγυπτου. Άλλοι θεωρούν ότι το όνομα προέρχεται από την θεά του ουρανού και της γονιμότητας Αθώρ (που σχετίζεται με την θεά των Ελλήνων Αφροδίτη), η οποία λατρευόταν στα Δένδερα.

Στο ναό αυτό της Αθώρ μια Α:μερικανίδα πήρε φωτογραφίες από αυτό που φαίνεται ως η κορυφή μιας στήλης μιας κολώνας η οποία δείχνει πως πιθανά βρίσκεται θαμμένος κάτω από το ναό ένας άλλος, ακόμη μεγαλύτερος.

Tags
Back to top button