Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος για ΔΝΤ: «Δεν φημίζεται για την εγκυρότητα των προβλέψεών του - Παράλογες και καταστροφικές οι απαιτήσεις του»

Νέα «βέλη» κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «εκτόξευσε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ1. 

Αφού υπογράμμισε ότι το Ταμείο «δεν φημίζεται για την εγκυρότητα των προβλέψεών του», τονίζοντας ότι έχει πολλές φορές «πέσει έξω» στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «παράλογες και καταστροφικές» τις απαιτήσεις που εγείρει το ΔΝΤ.

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε εκ νέου το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν σκοπεύει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα δημασιονομικής προσαρμογής ή να αποχωρήσει, ενώ παρέπεμψε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Παράλληλα, κάλεσε το Ταμείο να κατανοήσει ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλα μέτρα, δεν αντέχει άλλη λιτότητα και επανέλαβε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει μέτρα για μετά το 2018, όπως ζητά το ΔΝΤ (σ.σ. κυρίως τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις).

Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι είναι «παράλογο» να λέει το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει», καθώς, όπως υποστήριξε, είναι η πρώτη φορά στην επταετία, που «πιάνονται» όλοι οι στόχοι. Μίλησε, δε, για προσπάθεια του Ταμείου να δημιουργήσει συνθήκες «τεχνητής κρίσης» στη διαπραγμάτευση.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup, σημειώσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει όσον αφορά στα επί μέρους τεχνικά ζητήματα, τόνισε όμως ότι αυτό δεν συμβαίνει, καθώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δανειστών.

Tags
Back to top button