Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Ανήκουμε στη ζώνη Σένγκεν αλλά πρέπει να τελειώσουν τα μνημόνια και η επιτροπεία»

«Δεν είναι για να πανηγυρίζει κανείς» είπε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει ότι απέχει πολύ από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες, για ασφάλεια, κράτος δικαίου, δουλειές και φυσικά ειρήνη». Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε «να αποφευχθεί το σχέδιο διαιρέσεων για να κλείσει η πόρτα σε εθνικισμούς και πολέμους, να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη και όχι σχέδιο α΄ και β΄ εθνικής».

«Ανήκουμε στη ζώνη Σένγκεν και θέλουμε να μείνουμε εκεί, αλλά πρέπει να τελειώσουν τα μνημόνια και η επιτροπεία» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σχετικά με το σχέδιο για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων σημείωσε: «Η χειρότερη ταχύτητα είναι η όπισθεν, γιατί μας γυρίζει σε ένα εφιαλτικό παρελθόν και η αμέσως επόμενη χειρότερη είναι η νεκρά, αφού δεν μας οδηγεί πουθενά».

Αναφερθείς στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup για τις χώρες του Νότου, δήλωσε: «Η ανοσία του Ντάισελμπλουμ για τον Νότο εμπεριέχει ρατσισμό και προς το φύλο, αλλά και προς ένα κομμάτι της Ευρώπης και οδηγεί σε διαιρέσεις. Ο Γκάμπριελ, που πολιτικά κινείται στον ίδιο χώρο, αλλά έχει μυαλό στο κεφάλι του, είπε κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρέπει να αποφύγουμε το σενάριο της διαίρεσης σε Βορρά και Νότο, σε Δύση και Ανατολή, γιατί ούτε η Γερμανία θα μπορέσει μόνη της να ανταγωνιστεί τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ». Σημείωσε, δε, ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν μπορεί να είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Σχετικά με την αξιολόγηση, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», πως «είναι ανάγκη και κοινό συμφέρον να κλείσει το συντομότερο. Είναι το καλύτερο για όλες τις πλευρές και να υπάρξει ένα καθαρό δημοσιονομικό πακέτο. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας, χρειάζεται σκληρή δουλειά και αμοιβαίες υποχωρήσεις». Πρόσθεσε: «Κανείς δεν έχει συμφέρον να φτάσουμε με την ψυχή στο στόμα στο καλοκαίρι του 2015 και κυρίως αυτοί που δεν έχουν συμφέρον είναι οι πιο αδύναμοι στην Ελλάδα, δηλαδή οι άνεργοι».

Ο κ. Παπαδημούλης συμπλήρωσε ότι και φέτος υπάρχουν ενδείξεις πως η χώρα πάει για ρεκόρ στον τουρισμό και υπενθύμισε ότι εν μέσω καθυστερήσεων «χάθηκαν» το πρώτο εξάμηνο του έτους 4 δισ ευρώ από τις τράπεζες. «Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Μετά τις ολοφάνερες υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς -θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά- οι δανειστές να κάνουν πίσω για την ελάφρυνση χρέους και το ΔΝΤ να υποχωρήσει στις απαιτήσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μέχρι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει κοινό μηχανισμό για το Προσφυγικό, να προχωρήσει η φορολογική ενοποίηση -για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών- καθώς και η τραπεζική ενοποίηση, να ενισχυθεί η αστυνομική συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τελικά να δημιουργηθεί ένας πυλώνας που θα εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ εργασιακών δικαιωμάτων.

Εκτίμησε ότι «η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να γίνει ενεργό μέλος της ευρύτατης συμμαχίας για την αναδόμηση της Ευρώπης μιας νέας προοδευτικής συμμαχίας όχι μόνο με τα κόμματα της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και των κεντροδεξιών δυνάμεων του Νότου». 

Tags
Back to top button