Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Δ. Καμμένος: Επίθεση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για το όριο ηλικίας των δικαστών

Ευθεία επίθεση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στην οποία καταλογίζει «προσωπικά συμφέροντα» στην προσπάθεια να αυξηθεί το όριο αποχώρησης των δικαστών από τη Δικαιοσύνη, εξαπολύει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής, σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, ότι «η επιμονή της κυρίας Θάνου να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαστικών λειτουργών» προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Ταυτόχρονα, ο κ.Δημήτρης Καμμένος,  τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει, ούτε να παρακάμψει το γράμμα του νόμου για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα», υπονοώντας ευθέως την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία συμπληρώνοντας το 67ο έτος της ηλικίας της αποχωρεί τον Ιούνιο από το Δικαστικό Σώμα. Ο κ.Καμμένος σημειώνει επίσης σε ανακοίνωσή του, ότι είναι πεπεισμένος ότι τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής όσο και η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα προασπίσουν και θα περιφρουρήσουν το Σύνταγμα βάζοντας οριστικό τέλος στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες κάποιων να το παρακάμψουν προς όφελος τους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ.Δημήτρη Καμμένου, έχει ως εξής:

Η επιμονή της κας. Θάνου να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους ζητώντας τη σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Τόσο η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τόσο η ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, όσο και 14 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου με ανακοινώσεις καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι πρόκειται  για μια αυθαίρετη ερμηνεία  αντίθετη προς το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, η οποία  απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα  όχι μόνο το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά και την δεσμευτικότητα του Συντάγματος.

Άλλωστε το άρθρο 88 παρ 5 του Συντάγματος που εφαρμόζεται ήδη από το 1975 είναι

μια ξεκάθαρη διάταξη που δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας.

H Κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ δεν πρόκειται να υποκύψει, ούτε να παρακάμψει το γράμμα του νόμου για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα. Είναι αδιανόητο και προκλητικό, ειδικά μια εποχή που νέοι και αξιόλογοι επιστήμονες μας φεύγουν αναζητώντας καλύτερη τύχη, κάποιοι να μένουν στις θέσεις τους μέχρι τα 70 για να μη χάσουν τα προνόμια τους. Πρώτη η κα. Θάνου που υπηρέτησε τόσα χρόνια τη Δικαιοσύνη έπρεπε να δίνει το παράδειγμα δίνοντας χώρο στους νέους.

Είναι χρέος και καθήκον όλων μας να εμβαθύνουμε τη δημοκρατική ασφάλεια της χώρας, να υπηρετήσουμε τη Δικαιοσύνη αλλά και να σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πόσο μάλλον του ΣτΕ που αποτελεί τον βασικό πυλώνα ασφάλειας των πολιτών.

Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα προασπίσουν και θα περιφρουρήσουν το Σύνταγμα βάζοντας οριστικό τέλος στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες κάποιων να το παρακάμψουν προς όφελος τους.

Tags
Back to top button