Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Conde Nast Traveler: Οι κορυφαίοι προορισμοί για το νέο έτος - Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός (φωτό)

Η «βίβλος του ταξιδιού» ανέδειξε τους κορυφαίους προορισμούς για το 2017 ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ένας ελληνικός.

Συνολικά δεκαεφτά προτάσεις παγκοσμίως -από την Πορτογαλία και τα νησιά Αζόρες μέχρι και τον Καναδά- συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού, οι οποίοι προτάθηκαν από τους έμπειρους και πολυταξιδεμένους συντάκτες του.

Τορόντο, από τις προτεινόμενες πόλεις να επισκεφτεί κάποιος στον Καναδά

Σύμφωνα με αυτούς, λοιπόν, στην πρώτη θέση αναδείχθηκε ο Καναδάς, ο οποίος το 2017 κλείνει τα 150 χρόνια από τη δημιουργία του. Έτσι, για την νέα χρονιά υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το Great White North, όπως αλλιώς είναι γνωστός. Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο σε ολόκληρη τη χώρα για τον επόμενο χρόνο όλοι, και όχι μόνο οι Καναδέζοι, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στα εθνικά πάρκα του κράτους, εφόσον προμηθευτούν το αντίστοιχο πάσο.

Μόντρεαλ, Τορόντο και Βανκούβερ μπαίνουν στο προσκήνιο, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το Rocky Mountaineer, το τρένο που διασχίζει διάφορες περιοχές της χώρας και αποτελεί το τέλειο μέσο αποτοξίνωσης από την τεχνολογία καθώς το ίντερνετ δεν πιάνει σε κανένα σημείο της διαδρομής του.

Άποψη της Μινεάπολης, στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής

Ακολουθούν πόλεις από τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής, όπως η Μινεάπολη όπου θα λειτουργήσει μουσείο στο πάρκο Paisley στη μνήμη του τραγουδιστή Prince και η Ιντιανάπολη με την γαστρονομική σκηνή και τις μπύρες της να κινούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της.

Από τους κορυφαίους παγκοσμίους προορισμούς του 2017, η αυθεντική Κούβα

Στην τρίτη θέση της λίστας των συντακτών του Conde Nast Traveler βρίσκεται η Κούβα. Αν και από το 2016 όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι την επισκέπτονται, το 2017 θα είναι η χρονιά της. Οι ταξιδιώτες, πλέον, δεν περιορίζονται μόνο στην γνωριμία τους με την Αβάνα, καθώς για να ζήσουν αυθεντικές κουβανέζικες εμπειρίες επιλέγουν μικρότερες πόλεις όπως οι Santa Clara, Holguin, Camaguey κ.α. Μάλιστα, ο πρόσφατος θάνατος του Φιντέλ Κάστρο τονίζει και το πόσο η χώρα αυτή συνεχίζει να αλλάζει.

Πανοραμική άποψη από το νησί Bermuda

Το νησί Bermuda συναντάται στην τέταρτη θέση, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους τουρίστες τόσο για την ανάπτυξη της pop art κουλτούρας του, όσο και για τα πολυτελή pool resorts που «βλέπουν» στο λιμάνι του.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την ελληνική πόλη που κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών συντακτών του αμερικάνικου περιοδικού και έτσι συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 17 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το 2017.

Ο λόγος, φυσικά, για την μαγευτική Αθήνα, γενέτειρα της Δημοκρατίας, του θεάτρου και μήτρα του δυτικού πολιτισμού, αλλά και την ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη που να μην μένει έκθαμβος από την μεγαλοπρεπή Ακρόπολη και τον «ιερό» της βράχο, με τα εντυπωσιακά Προπύλαια, τον μοναδικό Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το ναό της Αθηνάς Νίκης. Δεν υπάρχει φωτογραφικός φακός που να μην έχει αστράψει στο «φως» του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, του θεάτρου του Διονύσου ή της Αρχαίας Αγοράς. Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει παρασυρθεί από τα εντυπωσιακά μουσεία της πόλης, με εκείνο της Ακρόπολης να αποτελεί κόσμημα.

Σε όλα αυτά ο συντάκτης του Conde Nast Traveler προσθέτει το άρτι αφιχθέν υπέρλαμπρο και άκρως εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν από τους πιο άρτιους και ολοκληρωμένους "πνεύμονες" πολιτισμού ολόκληρης της χώρας, ο σχεδιασμός του οποίου φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού εργαστηρίου Renzo Piano Building Workshop του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano. Επίσης, ως λόγο για να επισκεφτεί κάποιος την Αθήνα παρουσιάζεται και το opening του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτήριο του πρώην εργοστασίου Φιξ, καθώς και το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2017 η πόλη θα συνδιοργανώσει την Documenta, την Έκθεση Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε πέντε χρόνια στην γερμανική πόλη Kassel.

Tags
Back to top button