Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Βρέθηκε ελληνιστικός οικισμός του 4ου αιώνα κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην Κριμαία (φωτο)

Έναν άγνωστο μοναδικό αρχαίο ελληνιστικό οικισμό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κριμαία, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών κοντά στην πόλη Κερτς.

Ο ελληνιστικός οικισμός Μάντρα χρονολογείται στον 4ο-3ο αιώνα π.Χ., είναι 5.000 τ.μ και είναι μπορεί να θεωρηθεί ως καλά διατηρημένο μνημείο του ελληνικού πολιτισμού.«Αυτό είναι ένα ορόσημο όχι μόνο για την Κριμαία, αλλά και για ολόκληρη τη Ρωσία », δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής επιτροπής για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς Sergey Efimov.

« Επιπλέον, ανακαλύφθηκε μια νεκρόπολη ανατολικά του οικισμού, η οποία ως επί το πλείστον δεν λεηλατήθηκε . Οι διασωθείσες ταφικές δομές και η καλά διατηρημένη απογραφή κηδείας επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να μελετήσουν τις πεποιθήσεις και τις ταφικές πρακτικές-ταφικά έθιμα που χαρακτήριζαν τον τότε πληθυσμό» , πρόσθεσε ο ίδιος.

Το αρχοντικό έχει ιστορική και πολιτιστική αξία, έτσι οι τοπικές αρχές ζήτησαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο στη θέση του.

Tags
Back to top button