Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Βρετανία: Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο του κόσμου- Προοπτική εγκατάστασης και σε Ιαπωνία και Δυτική Ακτή των ΗΠΑ

Οι υπεράκτιες ανεμογγενήτριες που στηρίζονται στο βυθό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα βαθιά νερά έξω από το Πίτερχεντ της Σκωτίας. Η λύση που επιλέχθηκε ήταν η εγκατάσταση των πρώτων πλωτών τουρμπίνων, που μπορούν να λειτουργήσουν σε νερά βάθους μέχρι 1.000 μέτρων.
Οι πλωτές ανεμογεννήτριες κατασκευάστηκαν στη Νορβηγία από την Statoil και ρυμουλκούνται τώρα στην τελική τους θέση, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hywind, 25 χιλιόμετρα από τις ακτές. Οι συνολικά πέντε τουρμπίνες θα προσφέρουν αρκετή ισχύ για την ηλεκτροδότηση 20.000 κατοικιών, αναφέρει το BBC.
Έχουν ύψος 175 μέτρων και ζυγίζουν 11.500 τόνους η καθεμία. Το τμήμα που βυθίζεται στο νερό, μήκους 78 μέτρων, είναι γεμάτο στη βάση του με μετάλλευμα σιδήρου που βοηθά να μείνει ο πύργος κατακόρυφος στο νερό.
Τα πτερύγια της τουρμπίνας, μήκους 75 μέτρων το καθένα, ελέγχονται από ειδικό λογισμικό της Statoil, το οποίο περιστρέφει τη βάση του κάθε πτερυγίου έτσι ώστε να εξουδετερώνει την κίνηση που προκαλεί ο αέρας και τα κύματα.
Για να μην παρασυρθούν, πάντως, οι ανεμογεννήτριες θα στερεωθούν και με συρματόσχοινα στο βυθό.
Το έργο των 190 εκατομμυρίων λιρών (212 εκατ. ευρώ) επιδοτήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο ο κατασκευαστής ελπίζει ότι το κόστος θα μειωθεί σημαντικά στο μέλλον.
Το κόστος της ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα έχει πέσει κατά 32% από το 2012 ως σήμερα, ταχύτερα από τις προβλέψεις.
Η Statoil ελπίζει τώρα να εγκαταστήσει πλωτά αιολικά πάρκα και στην Ιαπωνία και τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, όπου τα νερά είναι βαθιά.

Tags
Back to top button