Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Βρετανοί δημιούργησαν εφαρμογή στο κινητό για περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης (βίντεο)

Ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων στρατιωτικών και πολιτικών γιατρών δημιούργησε μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο για να συμβουλεύσει όσους πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Η εφαρμογή τους, που έχει την υποστήριξη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας, λέγεται «CitizenAID». 

Ο Ταξίαρχος Τιμ Χότσετς και ο καθηγητής Κηθ Πόρτερ, που ανέπτυξαν την εφαρμογή, υποστηρίζουν ότι είναι καλή ιδέα οι άνθρωποι να έχουν σχέδιο, γνώσεις και δεξιότητες για να βοηθούν ο ένας τον άλλο μέχρι να φθάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Εκτός από την εφαρμογή, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες έχουν καταγράψει τις γνώσεις τους και σ΄ένα βιβλίο υποδεικνύουν πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τραυματισμούς. Όπως και η εφαρμογή έτσι και το εγχειρίδιο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση σοβαρής αιμορραγίας, την αντιμετώπιση τραυμάτων, την κατασκευή αυτοσχέδιων αιμοστατικών ταινιών, την ιεράρχηση των τραυματιών κ.α.  

Σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος, η εφαρμογή «CitizenAID» συμβουλεύει:

1. Να φύγουμε μακριά από τον τόπο του συμβάντος. 

2.Να κρυφτούμε. 

3.Να τηλεφωνήσουμε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να αναφέρουμε το συμβάν.

Επιπλέον, όταν υπάρξει ασφάλεια, όσοι δεν έχουν τραυματιστεί πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τους τραυματίες καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι αναγκασμένες αρχικά να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους στους δράστες. 

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και το βιβλιαράκι κοστίζει σχεδόν δύο λίρες  (1.99 λίρες).

Tags
Back to top button