Αφήγημα που στηρίζει μόνο ο Ράμα, ο οποίος ετοιμάζεται να προκαλέσει τον ελληνισμό στις 12 Μαΐου 2024, στηρίζει η Νέα Αριστερά και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της, οι οποίες μικραίνουν τον ελληνισμό.
Απίστευτη δήλωση έκανε η Βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε εκπομπή αφού ανέφερε ως «αλυτρωτισμό» το να λέει κάποιος Έλληνας πολίτης «Βόρεια Ήπειρο».
«Υπάρχουν προβλήματα. Δεν θέλω να πω όλες τις ιστορίες. Βόρεια Ήπειρος, η άλλη όψη του μπελερισμού. Μεγάλα προβλήματα. Όταν λες “Βόρεια Ήπειρος” δεν έχεις καταλάβει ότι αυτό εδώ είναι αλυτρωτισμός!».
Εκείνη τη στιγμή υπήρξαν αντιδράσεις από άτομα στο τηλεοπτικό πάνελ και πιο συγκεκριμένα από τον Βασίλη Οικονόμου της Νέας Δημοκρατίας:
«Τι αλυτρωτισμό λέτε κυρία Φωτίου;; Είναι αλυτρωτισμός η αναγνωρισμένη από διεθνείς συνθήκες ελληνική μειονότητα;»:
«Σας παρακαλώ κύριέ μου. Δεν καταλάβατε τι λέω», απάντησε η ίδια.
Ο έτερος πολιτικός κ. Κασσελάκης, ενώ μετέβει στην Βόρεια Ήπειρο, δεν πήγε να αφήσει ούτε ένα λουλούδι στο μνήμα του ήρωα Κ.Κατσίφα, ούτε συνάντησε τους γονείς του.
Αλαλούμ στην χώρα μας σε θέματα που άλλες εποχές είχαμε σοβαρές αντιδράσεις από όλο τον πολιτικό κόσμο ενόψει και της επίσκεψης Ράμα
Για την Βουλευτή της Νέας Αριστεράς και για πολλούς άλλους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι πιθανόν “πατριωτικό” να λέμε “ Βόρεια Μακεδονία” εμείς, και οι Σκοπιανοί να λένε σκέτο “ Μακεδονία”;
Αυτές οι δηλώσεις λαμβάνουν χώρα διότι ο πατριωτισμός και η αγάπη στον ελληνισμό μπερδεύτηκε από κόμματα και πολιτικούς, και σημαίνoyn πλέον Ακροδεξιά και φασισμό, εκεί καταντήσαμε.
Η ελληνική Βόρεια Ήπειρο που πολεμά ο Ράμα
Η Βόρεια Ήπειρο, αν και απελευθερώθηκε τρεις φορές από τον Ελληνικό Στρατό (1912-1913-1940), δόθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις στην Αλβανία με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914) το οποίο ολοκλήρωσε τον τεμαχισμό της Ηπείρου σε Βόρεια και Νότια -- τεμαχισμό με αφετηρία το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, 17/12/'13 -- παραχωρώντας οριστικά τη Βόρεια Ήπειρο στην Αλβανία.
Η Βόρειος Ήπειρος με 30 επαναστατικά κινήματα στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας ''μπήκε'' στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανειλημμένα. Πιο πρόσφατα είναι όσα έγιναν το 1946 στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης και είναι ενδεικτικά της αντιμετώπισης της Ελλάδας από τους ''συμμάχους''.
Συνολικά, στη διάρκεια της κατοχής, πάνω από 250 χωριά της Β. Ηπείρου κάηκαν και 2.500 άμαχοι δολοφονήθηκαν από ένοπλες ομάδες Αλβανών ατάκτων και τις δυνάμεις του Άξονα.
Το 1945, επιβλήθηκε το κομμουνιστικό σύστημα σε ολόκληρη την Αλβανία. Το νέο καθεστώς αναγνωρίστηκε από τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία, την Ε.Σ.Σ.Δ. και τα υπόλοιπα ανατολικά κράτη.