Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βομβαρδίστηκε το κέντρο πληροφοριών του Κιέβου-Ρώσος Α.ΓΕΝ: ”Είμαστε σε υψηλή ετοιμότητα εκτόξευσης πυρηνικών όπλων”

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο κύριο ειδικό κέντρο ραδιοεπικοινωνιών της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ανακοίνωσε πριν λίγο

«Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό έπληξαν το κύριο κέντρο ειδικών ραδιοεπικοινωνιών της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κρίσιμα αντικείμενα της υποδομής του αεροδρομίου της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση της Μόσχας.

Ο λόγος αυτής της επίθεσης ήταν η εξουδετέρωση ξένων συμβούλων και των ηλεκτρονικών συστημάτων τα οποία ήταν υπεύθυνα για την επίθεση στις ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και πυραύλων στο Τβερ, η οποία προκάλεσε σεισμό 2, 8 της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή.  

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εργάζονται για την απομόνωση της ζώνης A2/AD του Μουρμάνσκ

Τις τελευταίες ημέρες, η δραστηριότητα των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης έχει ενταθεί, ιδίως στην επιχειρησιακή κατεύθυνση του Μούρμανσκ, όπου βρίσκεται η σημαντικότερη ναυτική βάση του ρωσικού βόρειου στόλου στο Σεβερομόρσκ,

Το ίδιο συνεχίζοντας αναφέρει ότι αυτή η περιοχή θεωρείται κλειδί για τη ρωσική στρατιωτική υποδομή, αφού εκεί βρίσκονται τα αεροδρόμια της ρωσικής ναυτικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης Ολένυα, καθώς και τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300PM2, S-400, Tor-M2 και Pantsir-S1 που καλύπτουν στρατηγικούς στόχους.

“Οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αυξάνουν τη δραστηριότητά τους στην περιοχή, πραγματοποιώντας τακτικές αποστολές αναγνώρισης.

Στρατηγικά αναγνωριστικά αεροσκάφη RC-135V «Rivet Joint» εντοπίστηκαν στους ουρανούς πάνω από τη χερσόνησο Κόλα, παρακολουθούν με τα σύγχρονα συστήματα τους,τα ραντάρ αεράμυνας και επικοινωνιών ρωσικών μονάδων.

Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με τους ειδικούς, σχετίζονται όχι μόνο με πληροφορίες, αλλά και με την πιθανή προετοιμασία επιχειρησιακών-στρατηγικών ενεργειών, με στόχο την απομόνωση ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Μούρμανσκ σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης.

Η άσκηση Baana 24, που διεξήχθη από τη Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία, ήταν το επίκεντρο αυτής της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας.

Η άσκηση περιλάμβανε ένα σενάριο ταχείας ανάπτυξης τακτικών αεροσκαφών σε εθνικές οδούς, το οποίο περιλαμβάνει προσγείωση, απογείωση και εκτέλεση πολεμικών αποστολών από αεροσκάφη που φτάνουν από αεροπορικές βάσεις. Αυτό το εκπαιδευτικό σενάριο είναι χαρακτηριστικό για όλες τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Νορβηγίας, οι οποίες εκπαιδεύουν επίσης ενεργά τα πληρώματα των μαχητικών JAS-39C/E, F-16AM και F-35A σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία”, καταλήγει Ρώσος ειδικός.

Δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια το Αλεξάνντερ Νιέφσκι και το Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Γ’ έριξαν οι Ρώσοι στην θάλασσα

“Η Ρωσία βρίσκεται σε «υψηλή κατάσταση ετοιμότητας» να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα”, δήλωσε

Καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να κλιμακώνονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πιο υψηλόβαθμος ναυτικός διοικητής του Πούτιν, δηλώνει ευθαρσώς ότι, η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε μια «εξαιρετικά υψηλή» κατάσταση ετοιμότητας να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα ( πιθανόν τακτικά διότι τα υπόλοιπα συνεπάγονται καταστροφή του πλανήτη)".

Ο Ναύαρχος Αλεξάντρ Μοϊσέγιεφ παρουσίασε δύο από τα υποβρύχια κρούσης του Κρεμλίνου, που είναι γνωστό ότι είναι οπλισμένα με θανατηφόρους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους R-30 Bulava (SS-N-32).

Ο Μοϊσέγιεφ προειδοποίησε: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για σύγχρονα σκάφη», είπε σε τελετή απονομής βραβείων στην Καμτσάτκα, στις ακτές του Ειρηνικού της Ρωσίας.

"Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο τεχνολογίας, αναμφίβολα είναι ένα όπλο που είναι, πρώτα απ 'όλα, της υψηλότερης τεχνικής αξιοπιστίας. Δεν μιλάω καν για την ετοιμότητα χρήσης αυτών των όπλων. Είναι εξαιρετικά υψηλό."

Η απειλή ακολουθεί τον Μοϊσέγιεφ αρχηγού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού έχει βαρύνουσα σημασία.

Η προειδοποίηση του ακολουθεί τις τακτικές απειλές από Ρώσους αξιωματούχους και προπαγανδιστές για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο Μοϊσέγιεφ απένειμε στα πυρηνικά υποβρύχια του Στόλου του Ειρηνικού το παράσημο του Ναχίμοφ, κορυφαία τιμή στο Κρεμλίνο.

«Πρόκειται για πυραυλικά υποβρύχια πυρηνικά, οπλισμένα με τα πιο ισχυρά καταστροφικά όπλα. Αυτά τα όπλα είναι που διασφαλίζουν την ασφάλεια μας», τόνισε ο ίδιος.

Ο πύραυλος Bulava έχει εμβέλεια έως και 9.300 χλμ., μεταφέροντας από έξι έως δέκα πολλαπλά οχήματα επανεισόδου ανεξάρτητα στοχεύσιμα, το καθένα με πυρηνική κεφαλή.

Τα υποβρύχια δεν ονομάστηκαν, αλλά πιστεύεται ότι είναι τα Αλεξάνντερ Νιέφσκι και το Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Γ’, και τα δύο σύγχρονα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Borei που είναι ζωτικής σημασίας για την πυρηνική τριάδα της Ρωσίας, η οποία περιλαμβάνει πυραύλους ξηράς και στρατηγικά βομβαρδιστικά καθώς και υποβρύχια.

Οι απειλές της Μόσχας για χρήση πυρηνικών όπλων αφορούν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ αποκλειστικά, ενώ αναμένουμε απάντηση από την αμερικανική πλευρά.  

Tags
Back to top button