Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βίντεο: Καταιγίδα φωτιάς από το AC-130 Spooky!

H αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οκτώ χρόνια από την εγκατάσταση νέων πυροβόλων των 30 χιλιοστών της Bushmatser στο AC-130U, το οποίο και θα αξιοποιηθεί ως πλατφόρμα δοκιμών, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης του οπλισμού του.

Ο στόλος των ειδικά διαμορφωμένων και εξοπλισμένων AC-130 της USAF, διατήρησε τα πυροβόλα των 105 χιλιοστών που φέρει, αλλά απαλλάχθηκε από τα πυροβόλα των 25 και 40 χιλιοστών, τα οποία στο σύνολό τους αντικαταστάθηκαν από τα νέα πυροβόλα Bushmaster των 30 χιλιοστών.

Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλαιών πυροβόλων των Gunship πάρθηκε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η αύξηση της ομοιοτυπίας που θα επιφέρει και περιορισμό του κόστους συντήρησης του οπλισμού και ο δεύτερος είναι η αύξηση του βαθμού διαθεσιμότητας των αεροσκαφών του τύπου. Συγκεκριμένα, τα πυροβόλα της Bofors των 40 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη αυτά, εντάχθηκαν σε υπηρεσία κατά τον Β΄ Π.Π. και η παραγωγή τους έχει τερματιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρή έλλειψη σε ανταλλακτικά, και τα αποθέματα πυρομαχικών να έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Και το πυροβόλο των 25 χιλιοστών όμως δεν χρησιμοποιείται σε κανένα άλλο τύπο αεροσκάφους της USAF, γεγονός που δημιουργεί επίσης σοβαρά προβλήματα στην εξασφάλιση αποθεμάτων ανταλλακτικών και πυρομαχικών, το κόστος των οποίων είναι υψηλό καθώς παράγονται σε σχετικά μικρές, για τα αμερικανικά δεδομένα, ποσότητες.

Επίσης, λόγω της μοναδικότητας του όπλου, δεν εξελίσσονται νέα πυρομαχικά για αυτό, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί η αποτελεσματικότητά του. Αντιθέτως νέα, εξελιγμένα πυρομαχικά (με πιο σημαντικά τα ρυθμιζόμενης απόστασης από το έδαφος εκρηκτικά) αναπτύσσονται διαρκώς για όπλα διαμετρήματος των 30 χιλιοστών που αξιοποιούνται από το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το συγκεκριμένο όπλο της Bushmaster δε, αξίζει να σημειωθεί ότι θα εγκατασταθεί στα νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, καθώς και σε σκάφη του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η ταχυβολία του ανέρχεται σε 200 βλήματα ανά λεπτό, είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του Bofors των 40 χιλιοστών, αλλά μικρότερη από αυτή των πυροβόλων των 25 χιλιοστών. Παρά το γεγονός αυτό η διασπορά του όπλου των 30 χιλιοστών είναι καλύτερη. 

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το πρόγραμμα των πτητικών δοκιμών του αεροσκάφους με τα πυροβόλα των 30 χιλιοστών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται, βάσει χρονοδιαγράμματος να τερματιστεί τον ερχόμενο Μάιο. Ο εξοπλισμός του συνόλου των ΑC-130U Spooky Gunship, ως διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των κονδυλίων, μέσα στο πρώτο μισό του 2010. παράλληλα, η USAF είναι πολύ πιθανόν να υιοθετήσει το πυροβόλο των 30 χιλιοστών και στα αεροσκάφη τύπου AC-130H Spectre που διαθέτει και τα οποία ανήκουν επίσης στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. 

Tags
Back to top button