Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Βικτωριανή εποχή: Ένα αξεσουάρ μόδας προκάλεσε το θάνατο 3.000 γυναικών (φωτό)

Στη Βικτωριανή εποχή, δεν είχε σημασία η άνεση αλλά η σωστή εμφάνιση. Εξάλλου, στη μόδα και την ομορφιά αν δεν πονέσεις δε θα εντυπωσιάσεις.

Κατά την διάρκεια της Βικτωριανής εποχής, ήταν πολύ στην μόδα το κρινολίνο, ένα μεγάλο μεσοφόριο. Το αρχικό ρούχο κατασκευαζόταν από άκαμπτο ύφασμα χοντρότριχας, που κρατούσε τα ρούχα στην θέση τους. Αργότερα, οι χοντρότριχες αντικαταστάθηκαν από σκληρό βαμβάκι και έγιναν ακόμα πιο δημοφιλείς. Το κρινολίνο κατασκευαζόταν από ελατήρια χάλυβα που τοποθετούνταν οριζόντια. MoMu Οι κάθετες ταινίες κρατούσαν τις οριζόντιες σταθερές για να πέσει το ρούχο από πάνω.

Στην αρχή, κρινολίνο φορούσαν μόνο οι γυναίκες της υψηλής τάξης και αργότερα έγινε τόσο δημοφιλές που το φορούσαν όλε οι γυναίκες. Η μόδα περιορίστηκε, όταν θεωρήθηκε ότι ορισμένες κινήσεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την σεμνότητα μιας γυναίκας. Επίσης, το πλάτος του κρινολίνο δυσκόλευε τις γυναίκες να περνάνε μέσα από πόρτες και τα πολλά υφάσματα που είχε το έκαναν πολύ ζεστό. Όσο μοδάτο ήταν το κρινολίνο, άλλο τόσο επικίνδυνο ήταν.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3000 γυναίκες πέθαναν, όταν το κρινολίνο τους έπιασε φωτιά. Για παράδειγμα, το 1858 μια γυναίκα από την Βοστόνη πέθανε, όταν το κρινολίνο της έπιασε φωτιά από το τζάκι. Στην Αγγλία, σε διάστημα 2 μηνών πέθαναν 19 γυναίκες εξαιτίας των κρινολίνο που έπιασαν φωτιά.

Οι άλλες γυναίκες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, επειδή φοβόντουσαν ότι θα έπαιρναν φωτιά και τα δικά τους κρινολίνο. Τα κρινολίνο προκαλούσαν και μη θανατηφόρα προβλήματα. Harper’s Weekly, 1857 (New York) Οι γυναίκες δυσκολεύονταν να μπουν σε τρένα και άλλα οχήματα και η άκρη του κρινολίνο πιανόταν στους τροχούς των βαγονιών. Το κρινολίνο βγήκε από την μόδα στα τέλη του 1800. Σήμερα, χρησιμοποιείται σε νυφικά, αλλά από μη εύφλεκτα υλικά.

Tags
Back to top button