Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Βασίλειο της Bactria: Το ανατολικότερο κράτος που δημιούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες (βίντεο)

Το ανατολικότερο κράτος που δημιούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν το βασίλειο της Bactria, το οποίο απέκτησε ανεξαρτησία από τη Σελευκιδική Αυτοκρατορία. Αυτή η κατάσταση έγινε ο λαμπερός φάρος του πολιτισμού στην περιοχή και την επηρέασε για αιώνες, πολύ γνωστό, δημιουργώντας μια σύνθεση με μία από τις βουδιστικές αιρέσεις – τη Μαχαγιάνα.

Η Bactria ήταν μια ιστορική περιοχή στην Κεντρική Ασία επαρχία της περσικής αυτοκρατορίας καλύπτοντας την επίπεδη περιοχή που διασχίζει το σημερινό Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Μετά την ήττα του Δαρείου της Περσίας, η Μπακτρία συνέχισε να προσφέρει αντίσταση εναντίον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με επικεφαλής τον Μπέσους, ο οποίος διακήρυξε τον εαυτό του διάδοχο του Δαρείου.

Ο Αλέξανδρος την κατέκτησε με μεγάλη δυσκολία μεταξύ 329-327 π.Χ., κυρίως με τη βοήθεια τοπικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο Αλέξανδρος παντρεύτηκε την Ρωξάνη, θέλοντας να εξευμενίσει τους τοπικούς άρχοντες της Βακτριανής, για να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να ελέγξει την περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button