Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αυτός είναι ο λόγος που τα συστήματα κλιματισμού αναβλύζουν μια περίεργη οσμή

Το air condition δεν είναι λύση μόνο για τις ημέρες που κάνει απίστευτη ζέστη, αλλά και για εκείνες που η θερμοκρασία πέφτει πολύ χαμηλά.

Οταν το ανάβετε, σε αρκετούς έρχεται μια μυρωδιά κλεισούρας που πιθανότητα τους έχει κάνει να αναρωτηθούν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Baptist του Χονγκ Κονγκ, εάν δεν διατηρείτε καθαρά τα air conditions σας, η ατμόσφαιρα στο σπίτι μπορεί να γίνει «ενοχλητική».

Ο επικεφαλής Lai Ka-man, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας, υποστηρίζει πως η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από τα νεκρά κύτταρα που απορροφά το air condition. Κάθε μέρα από το ανθρώπινο δέρμα «πέφτουν» νεκρά κύτταρα, με τα οποία «τρέφονται» τα βακτήρια που ζουν στο κλιματιστικό.

Ο συνδυασμός, λοιπόν, δημιουργεί την περίεργη ατμόσφαιρα στον χώρο.

Η μελέτη προτείνει ως τρόπο αντιμετώπισης ένα καλό φίλτρο.

«Το μέγεθος των νεκρών κυττάρων του δέρματος είναι συνήθως μεγαλύτερο από 10 μικρομέτρα (ή 0,001 εκατοστά). Ενα φίλτρο με ακόμα μικρότερες κυψέλες μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος», σημειώνει.

Tags
Back to top button