Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτός είναι ο λόγος που τα καπέλα των σεφ έχουν 100 πτυχώσεις

Υπάρχουν δύο πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τα καπέλα των σεφ.

Πρώτον, το όνομά τους είναι «toque», από τη γαλλική λέξη για το «καπέλο» και δεύτερον, συνήθως έχουν ακριβώς 100 πτυχές. Ένας αριθμός καθόλου τυχαίος, αλλά πολύ συγκεκριμένος που, φυσικά, έχει να κάνει με τη μαγειρική και τη γαστρονομία.

Σύμφωνα με το Bon Appetit, λέγεται συχνά ότι ο αριθμός των πτυχών των καπέλων των σεφ αντιπροσωπεύει τον αριθμό των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να μαγειρέψετε ένα αβγό!

Για να ανακαλύψετε την προέλευση αυτής της μαγειρικής μυθολογίας, θα βοηθούσε αν γνωρίζατε από πού προέρχονται αυτά τα πανύψηλα καπέλα των σεφ.

Ενώ, λοιπόν, η ιστορία είναι ελαφρώς ασαφής στην οριστική τους προέλευση, μια πτυχή τους περιλαμβάνει Έλληνες σεφ που ξέφυγαν από τους βυζαντινούς εισβολείς γύρω στο 146 π.Χ. και κατέφυγαν σε μοναστήρια, όπου τα ψηλά καπέλα τύπου μοναχών τους βοήθησαν να αναμειχθούν με το πλήθος των μοναχών. Αφού η ανάγκη για καμουφλάζ είχε εξαλειφθεί, οι σεφ συνέχισαν να φοράνε τα καπέλα τους ως βασικό μέρος της στολής τους.

Πολύ αργότερα, στη δεκαετία του 1800, το «toque blanche» (λευκό καπέλο) ήταν ένα κοινό θέαμα στις κουζίνες και συνδέθηκε με την πεποίθηση ότι το λευκό συμβόλιζε την καθαριότητα.

​​​​​​​Η ιδέα φέρεται να διαδίδεται από τον σεφ του Charles Talleyrand, του πρώτου Γάλλου πρωθυπουργού. Στις πρώτες μέρες της γαλλικής κουζίνας, ο αριθμός των πτυχών προοριζόταν να αντιπροσωπεύει τον αριθμό των συνταγών που είχε μάθει ένας σεφ για ένα συγκεκριμένο φαγητό, όπως αβγό ή κοτόπουλο.

​​​​​​​Έχοντας ένα καπέλο με 100 πιέτες σήμαινε ότι ήταν ο κύριος σεφ. Το ίδιο ισχύει και για το ύψος του καπέλου. Όσο ψηλότερο είναι, τόσα περισσότερα γνωρίζει κάποιος σεφ.

Αν και τα συγκεκριμένα καπέλα δεν αποτελούν πλέον απαραίτητο κομμάτι της τυπικής στολής ενός σεφ, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν την αφοσίωση στην τέχνη της μαγειρικής, και τόσο τα διακοσμητικά στοιχεία όσο και το ύψος τους μιλούν για μια μακρά παράδοση στην εξάσκηση της τέχνης.

​​​​​​​Σε τελική ανάλυση, όποιος γνωρίζει 100 διαφορετικούς τρόπους για να προετοιμάσει ένα αβγό είναι σίγουρα κάποιος που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Tags
Back to top button