Η Ρωσική Επανάσταση έχει μείνει στην ανθρώπινη ιστορία για πολλά πράγματα πέρα από το προφανές. Οι τελευταίοι μονάρχες Ρομανόφ θανατώθηκαν, ο κουμμουνισμός ανέβηκε και άλλο σε δημοτικότητα και επιπλέον κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα σημαντικής αξίας.
Τα χρυσά αυγά που δημιούργησε ο κορυφαίος καλλιτέχνης Peter Carl. Fabergé κατασχέθηκαν μέχρι και το τελευταίο και πουλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές.
Τα αυγά Fabergé δεν έχουν μόνο αξιοσημείωτη αξία λόγω του κόστους των υλικών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία τους και των υπέροχων σχεδίων τους, αλλά και επειδή είναι τα τελευταία εναπομείναντα λείψανα μιας βασιλικής οικογένειας και ένας τρόπος ζωής που δεν υπάρχει πλέον στη Ρωσία.
Όμως δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για τους τωρινούς ιδιοκτήτες τους. Τα αυγά Fabergé πουλήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα από το καθεστώς Στάλιν σε ιδιώτες αγοραστές στις δυτικές χώρες. Μάλιστα 8 από τα αυτοκρατορικά αυγά δημιουργήθηκαν για μέλη της ρωσικής βασιλικής οικογένειας εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι και σήμερα.
Πριν από λίγα χρόνια ένας Αμερικανός αγόρασε ένα από τα αυγά Fabergé, δίχως να γνωρίσει την ιστορική σημασία του, στοχεύοντας απλά στο να λιώσει τον χρυσό και γενικά το αυγό, ώστε να επαναχρησιμοποιήσει τα υλικά, όπως αρέσκεται. Τότε είχε πληρώσει 14.000 δολάρια για την αγορά. Γεγονός που μετάνιωσε γιατί κατάλαβε ότι ο χρυσός του αυγού ήταν πολύ μικρότερης αξίας.
Ο άνδρας ανησυχούσε ότι έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος που του κόστισε πολλά χρήματα. Σε μια στιγμή απόγνωσης ο άνδρας Googlαρε τις λέξεις «αυγό» και «Vacheron Constantin» (οι λέξεις που είναι χαραγμένες πάνω στο αυγό) και έπεσε πάνω σε ένα άρθρο μιας βρετανικής εφημερίδας. Προς έκπληξη του έμπορου παλιοσίδερων, το αυγό που είχε για λιώσιμο άξιζε πραγματικά 33 εκατομμύρια δολάρια.
Οι ειδικοί το ονομάζουν το «Τρίτο Αυτοκρατορικό Αυγό του Πάσχα», το οποίο ο Αλεξάντερ ΙΙΙ ο Κατακτητής και Αυτοκράτορας όλων των Ρώσων έδωσε στην Μαρία Φιόντοροβνα, ώστε να την εντυπωσιάσει το Πάσχα του 1887. Ο Αλεξάντερ το Γ' ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας.
Το 2014 το αυγό πέρασε στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη (Wartski) για άγνωστη -μέχρι τώρα- τιμή.