Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αυτό είναι το κόλπο που χρησιμοποιούν οι απατεώνες μέσω του Netflix για να χακάρουν τους λογαριασμούς

Είτε παρακολουθείτε μια από τις αγαπημένες σας κλασικές ταινίες είτε παρακολουθείτε μια ολοκαίνουργια εκπομπή, το Netflix έχει γίνει ένα γνωστό όνομα που είναι πρακτικά συνώνυμο με την τηλεόραση.

Εξάλλου, είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία streaming στον κόσμο, με πάνω από 74 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά και 214 εκατομμύρια παγκοσμίως από τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα πρέπει να προσέχετε τυχόν μηνύματα που λαμβάνετε και ισχυρίζονται ότι είναι από το Netflix και σας ειδοποιούν για ένα πιθανό πρόβλημα με την κατάσταση του λογαριασμού σας. Αυτή η απάτη μας πηγαίνει πίσω στο 2018 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ειδικά στις ΗΠΑ.

Σε πολλές περιπτώσεις, θα σας κατευθύνει να επισκεφτείτε έναν σύνδεσμο που περιλαμβάνεται για να ενημερώσετε τις πληροφορίες σας και να "συνεχίσετε να παρακολουθείτε".

Δυστυχώς, εάν οι απατεώνες καταφέρουν να σας κάνουν να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν γρήγορα το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.

"Aρχικά χάνετε την πρόσβαση στη συσκευή σας και θα έχετε επιτρέψει την πρόσβαση στο λογαριασμό, ενώ θα χάσετε προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης", ο Aaron Rouse, ειδικός πράκτορας από το FBI του Λας Βέγκας. Πολλοί ζητούν και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς κτλ. 

Η τελευταία απόπειρα απάτης είναι αυτό που είναι γνωστό ως "smishing", το οποίο χρησιμοποιεί μηνύματα κειμένου αντί για email. Οι αρχές ζητούν από όλους τους συνδρομητές της πλατφόρμας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν έχουν οποιαδήποτε απορία να αναζητούν πληροφόρηση από το επίσημο site της πλατφόρμας, και μόνο.

Tags
Back to top button