Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που δεν έχει ούτε έναν άνεργο - Πως το έχουν καταφέρει;

Tο παραδοσιακό χωριό Μηλιά στη Πίνδο, σε υψόμετρο 1200 μέτρα εκτός από πανέμορφο και γραφικό έχει και μια πρωτιά που μας γεμίζει ελπίδα.

Είναι το χωριό όπου έχει 0% ανεργία και κάτοικοι απασχολούνται ως επί το πλείστον στη ξυλεία. 15 χλμ μακριά από το Μέτσοβο και 65 από τα Γιάννενα, οι κάτοικοι θέλουν να μείνουν στο τόπο που γεννήθηκαν και το κατάφεραν όταν στράφηκαν στην εκμετάλλευση της ξυλείας.

Το χωριό είναι περικυκλωμένο από τεράστια δάση οξιάς και μαύρης πεύκης, και πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον έχουν μετατρέψει αυτό το ''χρυσάφι'' που φυτρώνει στα χώματα τους σε πηγή εισοδήματος, ικανή να κρατήσει τους νέους στο χωριό.

Δύο συνεταιρισμοί έχουν αναλάβει το έργο της οργάνωσης, και όλοι οι κάτοικοι εργάζονται σε αυτούς, και στα εργαστήρια ξυλογλυπτικής που έχουν αναπτυχθεί στο χωριό.

Από τη μαύρη πεύκη φτιάχνονται οι κολώνες της ΔΕΗ ενώ το ξύλο της οξιάς, χρησιμοποιείται σε οικοδομικές εργασίες. Σε αυτή τη πανέμορφη γωνιά της Ελλάδος το μέλλον φαίνεται να είναι ελπιδοφόρο, δείχνοντας και έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Tags
Back to top button