Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αυτές οι εφαρμογές «κατασπαράζουν» τη μπαταρία του κινητού σας!

Η μπαταρία του κινητού σου ξαφνικά αρχίζει να πέφτει πολύ γρήγορα. Όχι δεν χάλασε αλλά μάλλον κατέβασες τη λάθος εφαρμογή!

Είναι γιορτές και μόλις αγοράσατε το καινούργιο σας smartphone Android και ετοιμάζεστε να το… φορτώσετε με νέες σούπερ εφαρμογές μέσω του Google Play, οι οποίες σας τράβηξαν την προσοχή από διάφορες διαφημίσεις.

Τις κατεβάζετε στο κινητό σας, μόνο που η μπαταρία του αρχίζει να «στεγνώνει» πολύ γρήγορα. Δυστυχώς, έχετε πέσει θύμα της λεγόμενης «απάτης του κλικ» (στ’ αγγλικά clickfraud).

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», αρκετοί επιτήδειοι έχουν λανσάρει διάφορες εφαρμογές (συνήθως παιχνίδια) μέσα στο Google Play, οι οποίες, αν και φαινομενικά μοιάζουν αθώες, στην πραγματικότητα μειώνουν δραματικά το διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone.

Οι «αετονύχηδες» διαφημίζουν τις εφαρμογές αυτές με τέτοιο τρόπο, ώστε ο εκάστοτε χρήστης να ενθουσιαστεί και να… τσιμπήσει, για να τις κατεβάσει στο κινητό του.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπολογίζεται ότι αυτές οι «εγκληματικές» εφαρμογές έχουν κατέβει σε κινητά τουλάχιστον 2 εκατ. φορές μόνο μέσα στο 2018!

Tags
Back to top button