Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία μας κρούουν οι επιστήμονες ιδίως όταν παίρνουμε το κινητό τηλέφωνό μας στην τουαλέτα και εκείνο εκτίθεται σε βρόμικες τοποθεσίες και συγκεκριμένες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος λοιμώξεων.
Μια νέα επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει πως το να παίρνουμε το κινητό τηλέφωνό μας στην τουαλέτα δεν είναι καλή ιδέα, καθώς εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.
Όπως αναφέρει ο Αντρέα Κορτές, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου «Μανουέλα Μπελτράν» της Κολομβίας, όταν ένα κινητό τηλέφωνο εκτίθεται σε βρόμικες τοποθεσίες και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, τότε μικροοργανισμοί εισέρχονται στο σώμα και προκαλούν μεταξύ άλλων ωτίτιδα, δερματίτιδα και γαστρεντερικές λοιμώξεις ιδίως σε ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας και συνήθως προσβάλλουν τα αυτιά, το δέρμα και το γαστρεντερικό σύστημα. Για τις περισσότερες λοιμώξεις ευθύνονται τα εντεροβακτήρια που προσκολλώνται στην οθόνη αφής όταν οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι οι κατάλληλες.
Τα βακτήρια στην τουαλέτα, έχοντας προστεθεί σε εκείνα από χώρους με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή με τα χέρια μας, λειτουργούν σαν μια ιδιότυπη «τράπεζα».
Οι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν τον ημερήσιο καθαρισμό του κινητού τηλεφώνου, με ή χωρίς προφύλαξη οθόνης. Επίσης, συστήνεται στους ανθρώπους με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την προσωπική υγιεινή τους.