Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα οφέλη και ο σημαντικός ρόλος του τζίντζερ στη φλεγμονή

Το τζίντζερ προέρχεται από ένα ανθοφόρο φυτό της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ιατρικούς λόγους και για γευστικούς σκοπούς σε πολλές συνταγές. Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει με τη ναυτία, τα στομαχικά προβλήματα, το κοινό κρυολόγημα, τη φλεγμονή του σώματος και με άλλα θέματα υγείας. Την ίδια ώρα, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο, τις νευρολογικές διαταραχές και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με το wikihealth.gr.

Το εν λόγω μπαχαρικό, μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, αποξηραμένο ή σε μορφή σκόνης. Μπορεί να προστεθεί σε τσάγια και χυμούς ή να χρησιμοποιηθεί σε μορφή συμπληρώματος.

Ποιες είναι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ;

Στο τζίντζερ υπάρχουν πάνω από 400 φυσικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες μειώνουν τη φλεγμονή του σώματος. Μια εξέταση 16 μελετών, διαπίστωσε ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο τζίντζερ έχουν πολύ ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η χρόνια φλεγμονή του σώματοςπροκύπτει από την συνεχή υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως:

-Αυτοάνοσες διαταραχές
-Καρκίνος
-Γαστρεντερικές διαταραχές
-Καρδιακά προβλήματα
-Ψυχικές ασθένειες
-Πνευμονοπάθειες
-Διαβήτης
-Νευρολογικά προβλήματα

Ποια είναι τα οφέλη του τζίντζερ στην ανθρώπινη υγεία, πέραν από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του;

-Το τζίντζερ μειώνει τα αέρια και βελτιώνει την πέψη
-Το τζίντζερ βελτιώνει την πέψη, ανακουφίζει από το φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα, τις κοιλιακές κράμπες και τα αέρια, ωθώντας το φαγητό να περάσει πιο γρήγορα από το στομάχι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης, τα συμπληρώματα τζίντζερ βελτιώνουν τα συμπτώματα της δυσπεψίας.

Το τζίντζερ ανακουφίζει από τη ναυτία

Το τζίντζερ λειτουργεί ανακουφίζοντας από τη ναυτία. Παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι το εν λόγω συστατικό μπορεί να βελτιώσει τη πρωινή ναυτία που βιώνουν οι έγκυες γυναίκες και τη ναυτία που νιώθουν τα άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Επίσης, αποδεδειγμένα, το τζίντζερ λειτουργεί προληπτικά ενάντια στη ναυτία και τον εμετό που προκύπτουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, για αυτό το αποτέλεσμα ευθύνονται κάποιες ενώσεις που υπάρχουν στο τζίντζερ και συγκεκριμένα ευθύνονται οι τζίντζερλες και το σογκαόλ.

Το τζίντζερ υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Independent - Ανησυχία για την ψυχική υγεία του Τραμπ: Ειδικοί υποστηρίζουν ότι πάσχει από «γνωστική έκπτωση» - Καλούν για όριο ηλικίας στους υποψηφίους προεδρίας

Το τζίντζερ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το τζίντζερ έχει πιο ισχυρές αντιβακτηριακές επιδράσεις, από τα αντιβιοτικά, κατά των βακτηρίων που προκαλούν στρεπτόκοκκο.

Το τζίντζερ ανακουφίζει από μυϊκούς και άλλους πόνους

Το τζίντζερ μειώνει τον πόνο και ανακουφίζει το μυϊκό πόνο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη 4 γραμμάριων (g) τζίντζερ μέσω συμπληρωμάτων, για πέντε ημέρες, καθυστερεί το μυϊκό πόνο που προκύπτει μετά από την έντονη σωματική άσκηση. Μια άλλη ανασκόπηση διαπίστωσε ότι το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον πόνο της περιόδου.

Το τζίντζερ υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία

Έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ προστατεύει την καρδιά. Το εν λόγω μπαχαρικό περιέχει συγκεκριμένους τύπους αντιοξειδωτικών, με την επωνυμία πολυφαινόλες, οι οποίες υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη 4 γραμμαρίων (g) τζίντζερ σε καθημερινή βάση, μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 8% και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 13%.

Το τζίντζερ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τζίντζερ μπορούν να μειώσουν την κυτταρική βλάβη που οδηγεί σε καρκίνο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως:

-Ο καρκίνος του παχέος εντέρου
-Ο γαστρικός καρκίνος
-Ο καρκίνος του ήπατος
-Ο καρκίνος του παγκρέατος

Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί το πόσο αποτελεσματικό είναι τελικά το συγκεκριμένο μπαχαρικό σε ότι αφορά τις προστατευτικές του ιδιότητες ενάντια στον καρκίνο.

Σε ποια δοσολογία μπορεί να καταναλώνεται το τζίντζερ;

Η ακριβής δοσολογία για το τζίντζερ δεν έχει καθοριστεί, όμως, οι πιο πολλές έρευνες δείχνουν ότι 1 γραμμάριο τζίντζερ, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα είναι μια ασφαλής δοσολογία. Οι ενήλικες δεν πρέπει να λαμβάνουν περισσότερα από 4 γραμμάρια τζίντζερ την ημέρα.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τζίντζερ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια τζίντζερ. Όμως, κάποια άτομα πρέπει να το αποφεύγουν, όπως:

Έγκυες γυναίκες: Οι έγκυες γυναίκες που πλησιάζουν στον τοκετό, οι γυναίκες με ιστορικό αποβολής  και οι γυναίκες με ιστορικό κολπικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τζίντζερ.
Άτομα με διαταραχές πήξης του αίματος: Τα άτομα με διαταραχές πήξης του αίματος, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τζίντζερ, καθώς το τζίντζερ σε αυξημένες δόσεις αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι άνθρωποι, πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν τζίντζερ, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους.

Το τζίντζερ μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα;

Το τζίντζερ μπορεί να αλληλεπιδράσει με κάποια φάρμακα. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας σε άτομα που παίρνουν αντιπηκτικά και ασπιρίνη και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή από άτομα που παίρνουν φάρμακα για τον διαβήτη ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.

Ποιες πιθανές παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει η χρήση τζίντζερ;

Παρόλο που το τζίντζερ είναι ένα φυσικό μπαχαρικό, μπορεί εν τούτοις να προκαλέσει κάποιες παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους, κυρίως όταν λαμβάνεται σε υψηλές δόσεις. Τέτοιες παρενέργειες είναι οι ακόλουθες:

-Κοιλιακός πόνος ή κοιλιακή δυσφορία
-Ρέψιμο
-Διάρροια
-Καούρα
-Στοματικός ερεθισμός
-Ερεθισμός του λαιμού
-Σε σπάνιες περιπτώσεις, το τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές παρενέργειες, όπως οι ακόλουθες:
-Υπερβολική αιμορραγία
-Χολολιθίαση
-Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
-Χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση)

Ποια είναι τα διατροφικά στοιχεία του τζίντζερ;

Εκατόν γραμμάρια τζίντζερ περιέχουν τα ακόλουθα διατροφικά στοιχεία:

Προσωπικός γιατρός σε κάθε περιοχή και δωρεάν επισκέψεις σε παιδιάτρους -Το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία

-Θερμίδες: 80 θερμίδες
-Ολικά λιπαρά: 0,8 γραμμάρια
-Κορεσμένα λιπαρά: 0,2 γραμμάρια
-Χοληστερίνη: 0 mg
-Νάτριο: 13 mg
-Κάλιο: 415 mg
-Ολικοί υδατάνθρακες: 18 γραμμάρια
-Διαιτητικές ίνες: 2 γραμμάρια
-Ζάχαρη: 1,7 γραμμάρια
-Πρωτεΐνη: 1,8 γραμμάρια

Το τζίντζερ περιέχει επίσης τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

-Βιταμίνη C
-Ασβέστιο
-Σίδηρο
-Βιταμίνη D
-Βιταμίνη Β6
-Κοβαλαμίνη
-Μαγνήσιο

Tags
Back to top button