Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Άλλος ένας μικρός αστεροειδής με μέγεθος λεωφορείου θα περάσει, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, πολύ κοντά -αλλά σε απόσταση ασφαλείας- από τη Γη.

Ο αστεροειδής «2018 DV1», που ανακαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τηλεσκόπιο της Αριζόνα, έχει διάμετρο περίπου επτά μέτρων και υπολογίζεται ότι θα περάσει σε απόσταση 113.000 χιλιομέτρων, δηλαδή στο ένα τρίτο περίπου της απόστασης Γης-Σελήνης, σύμφωνα με τη NASA.

O «2018 DV1» θα είναι ο 18ος γνωστός αστεροειδής που από την αρχή του 2018 περνά από τη Γη σε απόσταση μικρότερη της απόστασης της Σελήνης και ο έκτος κοντινότερος. Η κοντινότερη διέλευσή του, με ταχύτητα 6,6 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (περίπου στις 07:30 ώρα Ελλάδας) και θα είναι ορατή μόνο με ισχυρότερα τηλεσκόπια.

Είχε προηγηθεί στις 25 Φεβρουαρίου η κοντινή διέλευση ενός άλλου μεγαλύτερου αστεροειδούς, του «2018 DU», που την Κυριακή πέρασε σε απόσταση 315.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Ένας τρίτος ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο "2017 VR12", διαμέτρου 150 έως 470 μέτρων, θα περάσει στις 7 Μαρτίου σε απόσταση 1,4 εκατ. χλμ. Κατατάσσεται στην κατηγορία των «δυνητικά επικίνδυνων» σωμάτων, όπως κάθε αστεροειδής μεγαλύτερος από 160 μέτρα που πλησιάζει τη Γη σε απόσταση μικρότερη των 7,5 εκατ. χλμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button