Αστεροειδής πέρασε πολύ κοντά από την Γη την προηγούμενη εβδομάδα και τον αντιληφθήκαμε ώρες αφού είχε κάνει το πέρασμά του.
Ο διαστημικός βράχος πέρασε στις 24 Οκτωβρίου πάνω από την Ανταρκτική, σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρων. Η απόσταση είναι μικρότερη από την απόσταση που βρίσκονται δορυφόροι επικοινωνιών και το γεγονός καταγράφηκε ως το τρίτο κοντινότερο πέρασμα αστεροειδή από τη Γη χωρίς να τη χτυπήσει.
Ο αστεροειδής ο οποίος ονομάστηκε 2021 UA1, πλησίασε τη Γη από την κατεύθυνση του Ήλιου, κάνοντας αδύνατο τον εντοπισμό του από τους αστρονόμους. Ακόμα κι αν είχε όμως πορεία σύγκρουσης με τη Γη, ήταν πολύ μικρός για να αποτελέσει σοβαρή απειλή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του θα εξαϋλώνονταν κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα.
Το γεγονός πως τρία από τα κοντινότερα περάσματα αστεροειδών στη Γη εντοπίστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως βρισκόμαστε υπό βροχή αστεροειδών. Αντιθέτως αντικατοπτρίζει τις βελτιώσεις που γίνονται στην τεχνολογία εντοπισμού τους. Μάλιστα, το επερχόμενο NEO Surveyor της NASA θα έχει ως αποστολή τον εντοπισμό τέτοιων αστεροειδών, εξαλείφοντας το τυφλό σημείο μας που είναι ο Ήλιος.