Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Αποσύρθηκε το ν/σ του Υπ. Παιδείας που αφορούσε την λειτουργία του Μουσείου Ελληνικών Μουσικών Λαϊκών Οργάνων

Αποσύρθηκε η ρύθμιση άρθρου που είχε προβλεφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αφορούσε την λειτουργία του Μουσείου Ελληνικών Μουσικών Λαϊκών Οργάνων - Κέντρο Εθνομουσικολογίας (ΜΕΛΜΟΚΕ), η συνεργασία του οποίου με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση στο νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει ότι «η αναθέρμανση του προβληματισμού για το Μουσείο Ελληνικών Μουσικών Λαϊκών Οργάνων-Κέντρο Εθνομουσικολογίας (ΜΕΛΜΟΚΕ) και η ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά τη συνένωσή του με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ), ήρθαν στο προσκήνιο με τη ρύθμιση του άρθρου 19 (παρ.15) που είχε προβλεφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας».

«Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού έγινε γόνιμος διάλογος με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το Σωματείο Εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ και διαμορφώθηκε λύση που διασφαλίζει την αυτόνομη λειτουργία των δύο μουσείων και η οποία θα αποτυπωθεί στον νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ», συμπληρώνει το υπουργείο, εξηγώντας ότι «όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο υπουργών Πολιτισμού και Παιδείας, η απαραίτητη συνεργασία των δύο υπουργείων, και ειδικότερα του ΜΕΛΜΟΚΕ με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση στο νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Μετά από αυτό αποσύρθηκε η σχετική ρύθμιση».

«Έτσι διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του ΜΕΛΜΟΚΕ, ως προς το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του, σύμφωνα με τη δωρεά προς το ελληνικό Δημόσιο και τη σχετική απαίτηση του δωρητή Φοίβου Ανωγειανάκη, όπως αυτή εκφράζεται ρητά στο σχετικό κείμενο. Παράλληλα, και το ΜΕΛΤ θα μπορέσει αυτόνομα να προσφέρει το έργο του, εν όψει της μεταφοράς του στο νέο χώρο της ?Αυλής των Θαυμάτων?», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button