Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Απόδραση στο γραφικό Μέτσοβο (φωτό)

Ένα παραμυθένιο τοπίο περιμένει όποιον επισκεφθεί έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της Ελλάδας, το Μέτσοβο.

Χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μέτρων δεσπόζει στον ορεινό όγκο της Πίνδου και η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική τον καθιστά ιδανικό χειμερινό προορισμό.

Τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα επιβλητικά μοναστήρια και τα πετρόχτιστα αρχοντικά κερδίζουν τον επισκέπτη χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές.

Η ορεινή πολιτεία θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των χειμερινών σπορ με δυο χιονοδρομικά κέντρα στο Καρακόλι και στον Προφήτη Ηλία.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ναό της Αγίας Παρασκευής που χρονολογείται από το 1511 και το  μοναστήρι του Αγίου Νικολάου κοντά στο Μετσοβίτικο ποταμό.

Το Μέτσοβο φημίζεται για την πολιτιστική κληρονομιά του και για αυτό μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μουσείο λαϊκής Ηπειρωτικής τέχνης και την Πινακοθήκη Αβέρωφ που λειτουργεί από το 1988.

Θαυμάστε από κοντά τα μοναδικά έργα ξυλογλυπτικής και δοκιμάστε τα περίφημα τυριά της περιοχής φτιαγμένα με τη μετσοβίτικη παράδοση.

Tags
Back to top button