Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάκλησης του βραβείου Νόμπελ της Αούνγκ Σαν Σου Κι η Νορβηγική Επιτροπή

H νορβηγική επιτροπή απέκλεισε το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το Νόμπελ Ειρήνης από την Αούνγκ Σαν Σου Κι, που μπήκε στο στόχαστρο μιας έκθεσης-φωτιά του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ.

Στην έκθεση που κατηγορεί τον στρατό της Μιανμάρ για "γενοκτονία", οι ερευνητές του ΟΗΕ εκφράζουν την απογοήτευσή τους επειδή η Αούνγκ Σαν Σου Κι, η ντε φάκτο ηγέτιδα της κυβέρνησης της χώρας, δεν χρησιμοποίησε το "ηθικό κύρος της" για να αποτρέψει τις βιαιότητες σε βάρος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια.

"Δεν τίθεται θέμα για την επιτροπή να αφαιρέσει ένα βραβείο Νόμπελ Ειρήνης", είπε ο γραμματέας της, Όλαφ Νιέλσταντ. "Οι κανονισμοί του Νόμπελ Ειρήνης δεν το επιτρέπουν", εξήγησε.

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι τιμήθηκε με το βραβείο το 1991, ενώ βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό στη χώρα της και δεν μπόρεσε να πάει στο Όσλο για να εκφωνήσει την ομιλία αποδοχής του Νόμπελ παρά μόλις 21 χρόνια αργότερα.

Όπως είχε ανακοινώσει και πέρυσι, η επιτροπή επανέλαβε "τη βαθύτατη ανησυχία της για την κατάσταση στη Μιανμάρ" και κάλεσε "όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βάλουν τέλος στις διακρίσεις και τις διώξεις μειονοτήτων".

Το 2017, περισσότεροι από 700.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια κατέφυγαν στο γειτονικό Μπαγκλαντές, μετά την επιχείρηση του στρατού της Μιανμάρ σε αντίποινα για τις επιθέσεις ανταρτών σε μεθοριακά φυλάκια. Η καταστολή αυτή χαρακτηρίστηκε "εθνοκάθαρση" από τον ΟΗΕ, μια κατηγορία που απορρίφθηκε από τις αρχές της χώρας.

Tags
Back to top button