Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

«Απαγορευμένη Πόλη»: Η καρδιά της σοβιετικής ηγεσίας στην Ανατολική Γερμανία (φωτό)

Για σχεδόν μισό αιώνα η επονομαζόμενη «Απαγορευμένη Πόλη», η οποία βρίσκεται μόλις 25 μίλια από το Βερολίνο, ήταν η καρδιά της σοβιετικής ηγεσίας στην Ανατολική Γερμανία, καθώς κομμουνισμός και καπιταλισμός βρίσκονταν εν τω μέσω του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της «Daily Mail», πρόκειται για ένα στρατιωτικό στρατόπεδο στο Wünsdorf, στο οποίο ζούσαν 75.000 Σοβιετικοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ήταν η μεγαλύτερη βάση της Σ. Ένωσης εκτός της χώρας και φυσικά εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Ο όρος «Απαγορευμένη Πόλη» δόθηκε σε αυτήν καθώς οι «απλοί» Ανατολικογερμανοί δεν επιτρέπονταν να εισέλθουν στον χώρο, ενώ ήταν γνωσή και ως η... Μικρή Μόσχα.

Σήμερα, φυσικά, είναι ένας εγκαταλελειμμένος τόπος, με ένα άγαλμα του Λένιν να θυμίζει το παρελθόν και το τι βρίσκονταν στο εν λόγω σημείο έως τον Σεπτέμβριο του 1994.

Πριν καταληφθεί από τον Κόκκινο Στρατό, ήταν στρατιωτική βάση έως τις αρχές του 19ου αιώνα αλλά και έδρα της Wehrmacht. Οι SS εγκατέλειψαν τη βάση μόλις ο ρωσικός στρατός εισήλθε στο Βερολίνο.

Tags
Back to top button