Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

«Ανεκδοτο» η ιδιωτικότητα στο facebook – Εφαρμογή είχε πρόσβαση σε κρυφές φωτογραφίες των χρηστών

Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του Facebook αναμένεται να προκαλέσει η ομολογία ότι λόγω ενός bug, προγραμματιστές εφαρμογών απέκτησαν πρόσβαση σε φωτογραφίες που φόρτωσαν οι χρήστες αλλά τελικά επέλεξαν να μην αναρτήσουν.

Για δύο εβδομάδες τον Σεπτέμβριο, ένα λάθος στον τρόπο που η διασημότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έκανε τη διανομή των φωτογραφιών με τρίτα μέρη, που σημαίνει ότι οι εφαρμογές μπορούσαν να δουν όχι μόνον τις φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει οι χρήστες, αλλά και τις φωτογραφίες που είχαν σε άλλα μέρη της πλατφόρμας -για παράδειγμα στις ιστορίες, ή στο marketplace.

Επίσης, το bug «επηρέασε επίσης τις φωτογραφίες που οι άνθρωποι φόρτωσαν στο Facebook αλλά επέλεξαν να μην αναρτήσουν», είπε ένας προγραμματιστής της εταιρείας, Τόμας Μπαρ, σε δήλωσή του.

Το σημαντικό, σύμφωνα με τον Μπαρ, είναι ότι οι μόνες εφαρμογές που είχαν πρόσβαση στις κρυμμένες φωτογραφίες ήταν αυτές όπου οι χρήστες είχαν ήδη δώσει έγκριση αν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες φωτογραφίες, μέσω της εταιρείας API.

«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ενδέχεται να έχει επηρεάσει πάνω από 6,8 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 1.500 εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει 876 προγραμματιστές», ανέφερε.

Οι χρήστες που επηρεάστηκαν είναι αυτοί που έχουν δώσει άδεια σε τρίτες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους, μέσω των λειτουργιών του Facebook. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το bug οδήγησε σε μεγαλύτερης έκτασης διαρροή.

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό που συνέβη. «Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα δώσουμε εργαλεία στους προγραμματιστές που θα τους επιτρέψουν να προσδιορίσουν ποιοι χρήστες των εφαρμογών τους μπορεί να έχουν επηρεαστεί. Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές για να σβήσουν τις φωτογραφίες,», είπε ο Μπαρ.

 

Tags
Back to top button