Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αναζήτηση πολιτισμών στο Σύμπαν…

Η ύπαρξη ζωής στο Διάστημα είναι πολύ πιθανή και η οργάνωση μιας διεθνούς προσπάθειας για την επισήμανσή της θα ήταν επωφελής.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Σοβιετικοί και Αμερικανοί επιστήμονες, σε συνάντηση που έλαβε χώρα στη Σοβιετική Ένωση, το 1971. Ένας από τους Αμερικανούς επιστήμονες, ο Δρ. Καρλ Σαγκάν, δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι «ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα αν υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός στους πλανήτες. Πρέπει, όμως, να ψάξουμε για να βεβαιωθούμε».

Το «ψάξιμο», κατά τον Δρ. Σαγκάν, συνίσταται στη συγκέντρωση της προσοχής των επιστημόνων, διεθνώς, σε μερικά «μυστηριώδη» σήματα, που εκπέμπονται κατά καιρούς από ορισμένα μέρη του Σύμπαντος.

«Η τεχνολογία σήμερα βρίσκεται σε τέτοια ανάπτυξη, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, αν τα σήματα αυτά είναι αποδείξεις υπάρξεως εξωγήινων πολιτισμών». Για να σιγουρευτούν γι’ αυτό, επιστήμονες από τη Σοβιετική Ένωση, τις ΗΠΑ και την Τσεχοσλοβακία, σχημάτισαν μια «ειδική ομάδα», που θα είχε ως σκοπό τη μελέτη των περιπτώσεων «μυστηριωδών σημάτων».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 01/10/1971…

Tags
Back to top button