Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Αναρμόδιο δηλώνει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας, που ζητούσαν παράνομοι μετανάστες

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την εκδίκαση προσφυγής που κατέθεσαν τρεις αιτούντες άσυλο ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ–Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε πως να είναι «αναρμόδιο» για να αποφανθεί επί τέτοιων προσφυγών.

Οι τρεις προσφεύγοντες, δύο Πακιστανοί και ένας Αφγανός υπήκοος, που έθεσαν σε αμφισβήτηση την νομιμότητα της συμφωνίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2016, κατέθεσαν το αίτημα ακύρωσης της στις 22 Απριλίου 2016.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου και τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην Άγκυρα με αντάλλαγμα να παίρνει πίσω τους μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα από τις τουρκικές ακτές.

Στο σκεπτικό του το Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, ανέφερε πως «δεν ήταν η Ένωση, αλλά τα κράτη–μέλη της, ως φορείς του διεθνούς δικαίου, που διεξήγαγαν τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία».

Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο «έκρινε ότι ούτε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (που περιλαμβάνει τους ηγέτες των κρατών–μελών), ούτε κανένας άλλος θεσμός της ΕΕ δεν αποφάσισε να καταλήξει σε συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για την μεταναστευτική κρίση».

«Εν τη απουσία μιας πράξης ενός θεσμικού οργάνου της Ένωσης, την νομιμότητα της οποίας μπορεί να εξετάσει. . . το Δικαστήριο κρίνει ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει τις προσφυγές των τριών αιτούντων άσυλο», υπογραμμίζεται.

Tags
Back to top button