Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αναπαράσταση του Ναού του Διός στον Ακράγαντα της Σικελίας (Βίντεο)

Αυτός είναι όπως θα έπρεπε να φαίνεται στον Ακράγαντα ο μαγευτικός και τεράστιος Ναός του Δία

Ακράγας – Ο Ναός του Δία, ο μεγαλύτερος δωρικός ναός των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδος, και ο τρίτος σε διαστάσεις, μετά τον Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και τον Ναό του Απόλλωνα στα Δίδυμα, σχεδόν ανακατασκευάστηκε σε ένα βίντεο που αναδεικνύει το μεγαλείο του. Η πρωτοβουλία ήταν του αρχιτέκτονα Federico Μονκάδα από τον Ακράγαντα.

Ο Ναός χτίστηκε για τον εορτασμό της Μάχης της Ιμέρας το 480 π.Χ., όταν οι Έλληνες της Σικελίας νίκησαν τους Καρχηδόνιους.

Οριστικά κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 1401, όταν τα τρία τελευταία αγάλματα των Τελαμώνων που λειτουργούσαν ως ημικίονες, έπεσαν στο έδαφος. Μερικά από τα ερείπια αργότερα χρησιμοποιήθηκαν τον δέκατο έβδομο αιώνα για την κατασκευή του δυτικού μώλου του Λιμένα του Εμπεδοκλή.

Ο ναός ήταν στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, 113 μέτρα επί 56, και ήταν πάνω από 40 μέτρα ύψος. Τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία ήταν ακριβώς οι Τελαμώνες, γιγαντιαία αγάλματα ένα εκ των οποίων σώζεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακράγαντα. Από αυτόν τον υπέροχο Ναό υπάρχουν σήμερα μόνο ερείπια.

Αλλά ο αρχιτέκτονας Federico Μονκάδα, με βάση τις μελέτες μεγάλων αρχαιολόγων όπως ο Pirro Marconi και κλασικές πηγές, όπως ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ανοικοδόμησε τον Ναό που αξίζει να δείτε πως ήταν στον Ακράγαντα του πέμπτου αιώνα π.Χ.

Tags
Back to top button