Γνωρίζαμε πως μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και αναγνώριση προσώπου από τα δαχτυλικά αποτυπώματα, ή από τα μάτια, αλλά τώρα το Πεντάγωνο έχει ένα λέιζερ που μπορεί να ταυτοποιήσει ένα άτομο από την καρδιά του!!
Ο καρδιακός παλμός σου είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκρύψει την ταυτότητά σου …
Έχουμε αναγνώριση προσώπου σε αεροδρόμια και σχολεία, αυτοκίνητα που μπορούν να ξεκλειδωθούν απλά κοιτάζοντάς τα, τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει τον μοναδικό τρόπο βαδίσματος ενός ατόμου και φυσικά το δαχτυλικό αποτύπωμα, το οποίο χρησιμοποιείται για όλα, από τα smartphones μέχρι την έκδοση εισιτηρίων. Επόμενη πρωτοτυπία στην ημερήσια διάταξη … Η καρδιά σας, σύμφωνα με ένα άρθρο που γράφτηκε στο Engadget.
Όπως αναφέρει το MIT Technology Review, το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει ένα λέιζερ που μπορεί να εντοπίσει τους ανθρώπους από απόσταση από τον καρδιακό παλμό τους και μόνο.
Η τεχνολογία, γνωστή ως Jetson, χρησιμοποιεί τη δονητική συσκευή λέιζερ για να εντοπίσει την κίνηση της επιφάνειας στο δέρμα που προκαλείται από έναν xτύπο της καρδιάς και λειτουργεί από 200 μέτρα μακριά.
Η καρδιακή «υπογραφή» του καθενός είναι μοναδική και σε αντίθεση με τα πρόσωπα και τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν μπορεί να αλλοιωθεί με κανέναν τρόπο. Όπως και με την αναγνώριση προσώπου και άλλα βιομετρικά στοιχεία που βασίζονται σε βέλτιστες συνθήκες, όμως, tο Jetson αντιμετωπίζει μερικές προκλήσεις. Λειτουργεί μέσω τακτικών ενδυμάτων, όπως ένα πουκάμισο, αλλά όχι παχύτερα ενδύματα, όπως ένα χειμερινό παλτό. Παίρνει επίσης περίπου 30 δευτερόλεπτα για να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες, έτσι τώρα λειτουργεί μόνο αν ο στόχος είναι καθιστός ή όρθιος. Και, φυσικά, η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται επίσης από κάποιο είδος καρδιακής βάσης δεδομένων. Παρ ‘όλα αυτά, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, το Jetson έχει ακρίβεια 95%.
Αυτό θα σήμαινε ότι ο στόχος του Πενταγώνου είναι να δημιουργήσει μια καρδιακή βάση δεδομένων για τον καρδιακό παλμό όλων προκειμένου να παρακολουθεί και να επιβλέπει όλους μας. Το μέλλον του Orwell φαίνεται καλύτερα από αυτό που θα βιώνουμε.