Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αμερικανοί επιστήμονες αντικαθιστούν τα ονόματα Ελληνικών αστερισμών με ονόματα ξένων πρωταγωνιστών του Hollywood

Οι αστερισμοί από τον Ωρίωνα μέχρι την Μεγάλη Άρκτο έχουν διδαχθεί στους περισσότερους από εμάς στο σχολείο. Όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γυαλιά του Χάρι Πότερ και ο Τζαμαϊκανός δρομέας, Γιουσέιν Μπολτ θα είναι πιο εύκολο να τα θυμούνται οι σύγχρονοι μαθητές.

Σε ένα στοίχημα να προσελκύσουν όλο και περισσότερους νεαρούς στον νυχτερινό ουρανό, μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αποφάσισε να επιλέξει ονόματα για τους αστερισμούς διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας.

Αντί για τα δύσκολα λατινικά ονόματα όπως Μέγας Κύων και  Μικρή Άρκτος, ονόμασαν τους νέους αστερισμούς ως Πάντινγκτον, Μπολτ και Πότερ.  
Αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά και χρησιμοποιήσετε ορισμένα αστέρια από τους υπάρχοντες αστερισμούς, μπορείτε να ξεχωρίσεται τα γυαλιά του Χάρι Πότερ, της μπότες του Paddington και τον πιο γρήγορο άνθρωπο στον κόσμο, τον Γιουσέιν Μπολτ να σχηματίζει την πασίγνωστη πόζα του με το βέλος.

Οι νέοι αυτοί αστρικοί σχηματισμοί ευελπιστούν να δώσουν μία ώθηση στον τομέα της αστρονομίας, καθώς σχεδόν τα 3/4 των παιδιών παραδέχονται ότι δεν έχουν κοιτάξει ποτέ τον ουρανό για να εντοπίσουν τους αστερισμούς, ενώ λιγότερο από 1/4 αυτών είναι ικανό να αναγνωρίσει ακόμη και ένα αστέρι. 
Η φοιτήτρια φυσικής Emma Willett, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι «οι αστερισμοί που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή έχουν πολύπλοκα λατινικά ονόματα και συχνά το σχήμα τους δεν ανταποκρίνεται στο όνομά τους. Η Κασσιόπεια για παράδειγμα που υποτίθεται ότι μοιάζει μία αρχαία βασίλισσα να κάθεται σε θρόνο, περισσότερο μοιάζει με ζιγκ ζαγκ»

«Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες εκδοχές για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να ενδιαφερθούν περισσότερο για το διάστημα και την αστρονομία και να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά αστρονόμων», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button